Forligene afsluttet: Kvalmende Ja-kampagne i gang

Næppe var blækket på underskrifterne fra den sidste OK-aftale tørt, før medierne flød over med en stor og orkestreret kampagne, der skal få de offentligt ansatte til at stemme Ja ved urafstemningerne.

De tre aftaler for dem, der får kommuner, regioner og staten til at fungere, lovprises hele vejen rundt som en ‘sejr for den danske model’ og som et kanonresultat for lønmodtagerne. Også dele af den ‘kritiske venstrefløj’ er ved at falde over deres egne ben af lutter jubel.

Det gælder f.eks. Jan Hoby, næstformand for socialpædagogerne og ivrig blogger på avisen.dk. ‘Vi kom, vi så, vi sejrede’, jubler han

Vi holdt ud, vi holdt sammen og vi vandt!

Formanden for ‘Kommunistisk Parti’ Jørgen Petersen kunne ikke holde sin begejstring tilbage allerede før aftalerne var afsluttet. I et facebook-opslag om aftalen med kommunerne erklærede han:

“Så lykkedes det ved fælles hjælp at presse en løsning for alle igennem over KL. SIKKE EN STEMNING VED FORLIGSEN. . NU SKAL DE SIDSTE AFTALER PÅ PLADS. SÅ KAN DER FESTES.”

Stemningen ved forligsen og udenfor fagtoppen var og er langt mere blandet. Det er langtfra lutter begejstring, som påstået. Tværtimod. Rigtig mange vil stemme Nej ved urafstemningerne. For OK-resultatet er langt fra rosenrødt. Det er mere end beskedent.

Enigheden og de offentlige ansattes styrke er slet ikke blevet brugt offensivt. Trods et enestående sammenhold på tværs af faggrænser og en udtalt kampvilje betyder overenskomsterne ikke reelle fremskridt for de offentligt ansatte.

Nogle grove forringelser er blevet afværget – foreløbig. Og ikke meget andet. Men en kvalmende Stem Ja-kampagne sat i gang.

Se også

Fortsat solidarisk OK2018 – Stem Nej!
APK 26. april 2018

Alle OK-kravene skal opfyldes – ingen rådne kompromiser
APK 1. april 2018

Gør OK18 kampen effektiv og stærk – Nej til et regeringsindgreb
 APK 16. marts 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  29. april 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne