Krigstrommer og missilangreb mod Syrien – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 14. april 2018

I ugens radiopodcast fra Oktober Radio kommer vi først ind på missilangrebet på Syrien.
USA sendte natten til lørdag den 14. april, sammen med Frankrig og England, 105 missiler mod Syrien og ramte i hvert fald tre mål. Angrebet er en klokkeklar ulovlig aggression og overtrædelse af Folkeretten og med dansk bifald.
En såkaldt ‘begrænset straffeaktion’ – angiveligt rettet mod syriske militære mål med et uopklaret giftgasangreb på civile som påskud.

Det sker efter en uge hvor krigstrommerne blev stadig mere larmende, og ikke mindst truslerne fra USA mod Syrien eskalerede, og flådefartøjer blev sejlet på plads. Rusland har på den anden side sagt, at hvis nogen af deres base blev ramt, så ville de være klar til at svare igen. Hele optrapningen har derfor haft en åbenlys risiko for direkte konfrontation mellem stormagterne.

Der er mange omstændigheder der gør at vi stærkt tvivler på de fremførte argumenter for at optrappe krigen.
Et af de mest frembrusende lande i optrapningen er Frankrig, og de har samtidig haft officielt besøg hele ugen af en delegation fra Saudi-Arabien, med kronprins Mohammed bin Salman. På et fælles pressemøde erklærede de at Syrien skulle straffes, og Irans indflydelse i hele Mellemøsten skulle begrænses.
Før den seneste optrapning har Putin netop været på officielt besøg i Tyrkiet hvor også Iran deltog. Hvor de har forsøgt at opnå enighed om deres meget forskellige interesser i Syrien.

På alle måder viser angrebet tydeligt, at Stormagterne ikke har opgivet deres plan om at splitte hele regionen op i miniputstater.
Det er planen der startede med krigen mod Afghanistan, og dernæst Irak, og siden er fortsat med krigen i Libanon hvor Syrien blev presset ud, og derefter med krigen mod Libyen og de seneste seks år en stedfortræderkrig med alle regionale stormagter mod Syrien. Og dernæst Saudi-Arabiens krig mod Yemen.
Næste land på imperialisternes spiseseddel er Iran.

Læs også:
Syrien: Stop USAs optrapning mod krig – Nej til dansk krigsdeltagelse

Krigerisk aggression: Tre vestlige imperialistmagter i ulovligt angreb på Syrien

Vi spiller en ny sang som Arne Würgler har udgivet på facebook:
SANG TIL DE VARME HÆNDER

I anden halvdel af udsendelsen kommer vi ind på sammenslutningen af LO og FTF.

På sammen måde som der er en tendens til monopolisering af industri og kapital, har vi set en tendens i retning af sammenslutninger af fagforeninger til rene mastodonter.
For mange af de mindre fag, er det ikke en udvikling som de har ønsket, de er ofte i forvejen under pres for at opretholde deres fagområder på arbejdspladserne hvor den teknologiske udvikling hele tiden skaber store forandringer i produktionen.
Og når fagforeningen forvandler sig til mastodonter, bliver det mere vanskeligt at få en kamplinje igennem. Og når borgerlige EU begejstrede pampere har sat sig tungt tilrette, så falder organisationsprocenterne tilsvarende.

Dem der sidder allerøverst i toppen af den danske fagbevægelse, er en fuldt integreret del af monopolborgherskabet. De har derfor været med til at foreslå længere arbejdstid, mere fleksibilitet, højere tempo osv.. Samtidig med forringelser i uddannelser og arbejdsløshedsunderstøttelse og sygedagpenge.

Læs mere her:
Faglig mastodontfusion af LO og FTF – Hvem er den til gavn for?

HØR HELE UDSENDELSEN HER

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  15. april 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater