Krigs-Danmark i aktion: Udvisning af 2 russiske diplomater – KPnetBlogs

Kommentar af Henning Paaske Jensen, KPnetBlogs

Med Danmarks udvisning af 2 russiske diplomater har den danske regering som forventet ubetinget sluttet op om sanktioner imod Rusland for påstået involvering i giftangreb.

Det sker ud fra devisen ”Det kan ikke være andre”.

Den danske udenrigsminister fortsætter og fortæller som et ekko fra USA og Storbritanien, at det der er sket, er det første angreb med kemisk krigsførelse efter 2. verdenskrig i Vest Europa, så der skal udvises handlekraft.

Beviser er slet ikke nødvendige,  ej heller uafhængige undersøgelser – sagen er klar – om et angivelig angreb – i storpolitisk sammenhæng normalt en lille sag – men ikke her, reaktionen er skinger:

17. marts udviser Storbritanien 23 britiske diplomater, 23. marts hjemkaldes EU´s Moskva ambassadør 1 måned, 26. marts varsler USA udvisning af 60 diplomater , i alt udviser 14 EU lande diplomater og herunder  Danmark  med 2 diplomater.

Ingen i de vestligt dominerede medier forsøger at kradse i denne fortælling og undgår at stille spørgsmålet om det i virkeligheden er noget helt andet storpolitisk der er gang i.
Ingen af dem forfølger sporet  med spørgsmålet om krigs-Vesten med USA og Storbritanien i spidsen selv har en interesse i et sådant ”giftangreb”.

Jo højere der bliver talt og jo mere ekstremt der reageres, uden undersøgelser og beviser,  bestyrkes almindelige menneskers mistanke om, at der kan stikke noget helt andet storpolitisk bag.

Svindlen med Colin Powels optræden i FN forud  for Irak krigen, med demonstration af  en giftampul, der skulle påvise Sadam Hussein havde masseødelæggelsesvåben, kan ikke undgå at dukke op hos stadig flere.

Spørgsmål trænger sig på:

Tankevækkende som hele Vesten med Storbritanien, USA, Nato og EU m.fl. har reageret som på tælling?

Indgår det hele i den dæmoniseringskampagne rettet mod Rusland som skal retfærdiggøre og lette krigsoprustning og involvering i nye krige?

Er det også en del af Vestens svar til Rusland om at Mellemøsten er Vestens domæne,  på et tidspunkt hvor det står klart at det ikke som planlagt er lykkedes at underlægge sig hele Syrien?

Er det et signal om. at USA og dens krigskoalition forbereder et comeback i Syrien med mulig konfrontation med Rusland dér?

I det hele taget en sag der skygger for udviklingen af modstanden mod den nyliberale offensiv med afvikling af velfærdsrettigheder og fattigdoms gørelsen,  som hærger hele Europa.

Originalartikel på  KPnetBlogs her  

Læs også

Den britiske gift-sag: Endnu en masseødelæggelses løgn?
KPnet 8. marts 2018

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 27. marts 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater