‘Vi rengøringsassistenter er stolte af vores arbejde’

Rengøringsassistent og 3F’er Bitten Christensens tale til ‘Slut med at være pæne piger’ på kvindernes internationale kampdag i Karens Minde Kulturhus, Sydhavnen, København

Jeg hedder Bitten Christensen og er mor til 5 børn plus 1 bonusbarn.

Jeg har haft mange forskellige jobs som tjener, house keeping, kommunal og privat dagpleje og som graver. Men nu arbejder jeg på Roskilde Universitets Hospital som rengøringsassistent. Jeg har været der i 2 år. Her føler jeg, at jeg har fundet min plads og at jeg kan prøve at gøre en forskel.

Jeg er arbejdsmiljø repræsentant og nyder mit job. Jeg er stolt af mit arbejde og sætter en faglig stolthed i det job, jeg udfører hver dag.

Jeg bliver vred og ked af det, når Sofie Løhde udtaler, at vi får en fyrstelig løn og vi umiddelbart kun tigger og ikke vil yde. Dem i Folketinget skal have en lønstigning. Vi på gulvet bliver ikke regnet for noget som helst.

Vi rengøringsassistenter er stolte af vores arbejde. Hvis nu os nede på gulvet ikke var her, så ville jeg godt se lægen eller sygeplejersken udføre vores job. Og når der bliver udtalt, at alle kan bruge en moppe eller vride en klud, glemmer man noget: Hvad med de rigtige teknikker? Og hvordan skal vi bruge de forskellige rengøringsmidler, hvis du ikke kan læse eller tale dansk?

Vi får lov til at knokle for vores løn. Vi bliver nedslidte på grund af, at vi laver de samme bevægelser hver dag. Mange har svært ved at holde til tempoet og deres job. Der bliver ofte set ned på os som dumme eller mindre begavet. Og det er ikke i orden.

Lavere lønninger gør det svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Og ud fra vores lønninger bliver vi ikke regnet for noget som helst.

Lokalt bliver vi værdsat af lederen i Koncern Service. Men politikerne i regionen bevilliger ikke penge nok, så vi er alt for få ansatte til at udfører opgaven ordentligt.

3F har været ind over sygehusene for netop at sætte fokus på arbejdspresset og de dårlige lønninger og dårlige vilkår vi arbejder under. 3F har kørt en kampagne, der hedder Ren Respekt.

Det har gjort, at vi er flere der samles og sætter fokus på den måde vi bliver behandlet på og tør sige vores mening. Og vi står sammen på landsplan.

De vigtigste krav i Ren Respekt er

  1. Respekt for vores arbejde – gensidig respekt faggrupperne imellem
  2. At vi bliver hørt
  3. At vi står sammen
  4. Nu er nok nok – det er slut med at være pæne piger
  5. Arbejdstempoet skal ned
  6. Flere hænder

Når vi står sammen, bliver vi stærkere

Se også

Lockout Løhde og Løkke – Fuld støtte til de offentligt ansatte!
Af Dorte Grenaa

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 

KPnet 9. marts 2017

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater