OK2018: Vi vil ha’ kvalitet og ordentlige arbejdsforhold i den offentlige sektor

Af Kommunistisk Politik

Stop raseringen af den offentlige sektor

Ordentlige løn -og arbejdsforhold i den offentlige sektor

Nedlæg moderniseringsstyrelsen og stop ekspertvældet

Da moderniseringsstyrelsen nedsattes af Bjarne Corydon i 2011 indledtes en generel offensiv mod de ansattes løn -og arbejdsvilkår. Målet var IKKE at forbedre og udvikle den offentlige sektor kvalitetsmæssigt, men det stik modsatte, nemlig at billiggøre den.

Og den politik er lykkedes. Kvaliteten i den offentlige service er styrtdykket siden.

Regeringen har ved flere lejligheder udtalt at de ansatte skal arbejde længere og hurtigere og mere effektivt og gøre det til mindre løn. Vinke farvel til seniordage, betalt frokostpause mm. Samtidig stiles der mod nedbrydningen af kollektive overenskomster til fordel for individuelle lønforhandlinger. Målet er at mindst 50 pct. forhandler løn individuelt inden 2025 på statens område.

Med sådan en udvikling er det klart, at den solidariske kamp for fælles løn -og arbejdsvilkår, for ligeløn osv. får langt vanskeligere betingelser i fremtiden.

Overalt i EU lægges der et massiv pres på arbejderklassen i disse år og ikke mindst de offentlige ansatte. I Danmark er det politiske pres på den offentlige sektor kombineret med en forestilling om, at meget arbejde kan udbydes til private, selvom det har ført til talrige og kaotiske konkurser.

Sagen er, at den politiske elite er ligeglad om den offentlige sektor fungerer eller ej. Eliten kan sagtens leve med at tingene bryder sammen. Faktisk ser de sådan på det, at den rent offentlige service ikke bør være højere end at alle med lidt penge på lommen frivilligt vil vælge at tilkøbe sig en ordentlig skole til børnene og en sundhedsforsikring.

Derfor er eliten også ligeglade med om, der er så dårlige forhold på de offentlige arbejdspladser, at de ansatte bryder sammen og lønningerne så dårlige, at det er svært at få ansat personale.

Det er i dette lys, at de igangværende overenskomst”forhandlinger” skal ses.

Så bliver der en storkonflikt, er ansvaret ene og alene den politiske top, der frem for at udbygge og forøge den offentlige service, forringer og sænker niveauet. Det er den politiske elite, der i givet fald tager de 750.000 offentlige ansatte og resten af befolkningen som gidsler for en politik styret af EU og mod flertallet i den danske befolkning ønsker om velfærd.

En offentlig sektor på højde med sine opgaver forudsætter at de ansatte har ordentlige løn og arbejdsforhold, kræver at der er nok hænder til at løse opgaverne med kvalitet og empati.  Der er aldrig kommet bedre og mere service ud af, at medarbejderne har skulle løbe hurtigere og længere. Parolen om at den offentlige sektor skal slankes og moderniseres har kun været et alibi for nedskæringer og forringelsen.

Øg kvaliteten i den offentlige sektor – Flere varme hænder

Reallønsforbedring – Ligeløn

Tålmodigheden er slut – resultater nu

Se også

OK2018: Forhandlinger i gang – men centrale krav er forsvundet
KPnet 24. februar 2018

OK18: Offentligt ansattes arbejdstid skal øges med 2,5 time om ugen
KPnet 10. november 2017

 

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 

KPnet 27. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne