EU’s forenede stater – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 9. december 2017


I dagens udsendelse fra Oktober Radio i Århus kommer vi først ind på hvordan det går i Brexitforhandlingerne, og hvordan de tyske socialdemokrater er gået frem med et krav om EU’s forenede stater.

Nu er den første hurdle i Brexitforhandlingerne overstået, og det er aftalt at prisen for at melde sig ud er at England fortsat skal betale til EU frem til 2021, to år efter at de har forladt Unionen.
Og EU-domstolen skal stadig være overnational i England på enkelte områder som beskyttelse af EU-borgere i til 8 år.

Nu skal aftalen lige godkendes på det kommende EU-topmøde og så skulle man være klar til at tage fat på næste spørgsmål i forhandlingerne.
Det er ikke mindst en handelsaftale som England presser på med, så den kan være klar til foråret 2019. EU har til gengæld vist sig som yderst vrangvillige til at starte forhandlingerne op, og det er langt fra sikkert at de ønsker at indgå en aftale uden at de får yderligere indrømmelser om fri bevægelighed og anerkendelse af EU-domstolen som såkaldt ”neutral” i tvister.

Tyske socialdemokrater (SPD) holdt kongres i den forløbne uge, og der kom deres formand Martin Schulz åbent frem med ambitionen om EU’s forenede stater: Unionen skal stå klar i 2025, og der skal være en ratifikation i alle EU’s medlemslande og lande der siger nej, må automatisk forlade unionen.

“We want the United States of Europe.
I want a new constitutional treaty to establish the United States of Europe. A Europe that is no threat to its member states, but a beneficial addition.
A convention shall draft this treaty in close cooperation with the civil society and the people. Its results will then be submitted to all member states. Any state that won’t ratify this treaty will automatically leave the EU”.

Martin Schulz 7. december 2017.

Læs mere på kpnet

Til slut kommer vi lidt ind på situationen i Palæstina efter at den amerikanske præsident Trump annoncerede, at USA anerkender Jerusalem som Israels hovedstad og annoncerede flytning af USA’s ambassade fra Tel Aviv til det delte Jerusalem.

Det basale problem er at staten Israel baserer sig på zionismen, en forestilling om at de er på en mission fra gud, og det er gud der har bestemt at de skal have den stump land –  og det er meget vanskeligt at diskutere med den slags argumentation. Men derudover er der naturligvis en række geopolitiske, og stormagtspolitiske grunde til at staten Israel er placeret der, fordi det fungerer som støttepunkt for Amerikanske interesser i hele Mellemøsten.

Så længe at staten Israel bygger på zionisme, der reelt kan sammenlignes med apartheid regimet i Sydafrika, så vil der ikke kunne opnås en fred. Derfor støtter vi solidaritetsarbejdet for et frit Palæstina, og støtter boykot kampagnen mod Israel.

Læs meget mere og følg med i solidaritets aktiviteter på kpnet.dk

HØR UDSENDELSEN HER

Dette er en artikel fra KPnet. 
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

 

 

KPnet 11. december 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater