Retssag mod ’terrorstøtte’ – mens SVM-regeringen bakker op om Israels terror

I denne uge kom den første sag, hvor en person er tiltalt for støtte til Hamas efter paragraffen om”billigelse af terror” for retten. Baggrunden for sagen og de øvrige sager der er rejst er regeringens behov for at stoppe solidariteten med palæstinenserne og deres kamp for et frit Palæstina.

Demonstration i Århus 17. februar – Abdulrahman Joma

Som ubetinget støtte af Israel og Israels folkemord har det været et fokus for regeringen fra starten at sætte hårdt ind og gøre alt hvad de kan for at udøve sindelagskontrol med befolkningen. Palæstinenserne skulle fra starten stemples som terrorister, Israel skulle stå som det uskyldige offer. Fra dag ét har der ligget et benhårdt krav på alle der udtaler sig offentligt, om altid at ved enhver ytring at tilføje sin stærke fordømmelse af Hamas. Enhver væbnet modstand fra palæstinensernes side har været stemplet som terrorisme.

Der blev konsekvent kørt på, at solidaritet med palæstinenserne enten var støtte til terror – eller antisemitisme.

Den brede solidaritetsbevægelse har dog ikke kunnet skræmmes til tavshed. Man har ikke købt præmissen om at Israel har ret til at udsulte og dræbe en befolkning i selvforsvarets navn. Modstanden mod Israels horrible vold er kun vokset.

Kriminalisering af solidaritet

Som et af sine hurtige tiltag tog Mette Frederiksens regering på dagen for Krystalnatten, d. 9. november juraen i egen hånd og bad justitsministeren om at ’undersøge’ om støtten til palæstinenserne kunne kriminaliseres. Noget der i den periode også skete i andre lande. Demonstrationer eller udvalgte sange og paroler blev direkte forbudt i flere lande, men den metode måtte opgives, da forbudet simpelthen ikke blev fulgt af befolkningen, der blot fortsatte protesterne.

Mette Frederiksen var dybt bekymret over solidaritetsbevægelsen, hun udtalte:

– Det viser tydeligt, at der er personer i Danmark, der ikke har taget vores danske værdier til sig.

24. oktober gav Peter Hummelgaard via Rigspolitiet besked til landets politikredse på at have “skærpet opmærksomhed” på ytringer, der kan høre under “straffelovens bestemmelse vedrørende billigelse af terror”.

Herefter blev en række sager vurderet, og i øjeblikket er der rejst i alt 4 sager. Dommen i den første afsiges den 22. februar.

I den konkrete sag kræver anklagemyndigheden 6 måneders ubetinget fængsel. Det lød bl.a.:

– Han (den anklagede) påvirker holdningen til massedrab på civile, og vi skal undgå at øge risikoen for terrorisme og radikalisering af unge mennesker, lød det.

Massedrab på civile? Det er åbenbart ikke OK. Men det er jo det Israel udfører! Her er det helt i orden, og den danske regering hylder det hver eneste dag. Mens en udtalelse der indeholder en form for støtte til Hamas angreb på Israel d. 7. oktober bringes for retten.

Uanset de konkrete sager har kriminaliseringen alene ét sigte: At forsøge at lukke munden på dels hele solidaritetsbevægelsen og særligt den del der hedder støtten til at et undertrykt og besat folk altid har ret til væbnet modstand. Svaret får regeringen hver dag fra alverdens udtryk for Palæstina-solidaritet, der hele tiden udvikler sig i bredden og i dybden. En situation der i stadigt højere grad afslører regeringen som de terrorister og imperialister de er.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater