Stop Jerusalem provokationen! – Udtalelse ved EMEP, Tyrkiet

Tyrkiets Arbejderparti, EMEP (EMEK), har netop med succes afholdt sin 8. partikongres og udtaler fordømmelse af USA-Israel´s provokation med amerikansk plan om flytning af den amerikanske ambassade til Jerusalem og anerkendelse af byen som Israels hovedstad.

Stop Jerusalem provokationen!
9. december 2017

USA´s præsident Donald Trump meddelte at han vil flytte USA´s ambassade til Jerusalem og officielt anerkende byen som Israels hovedstad.

Dette er en alvorlig provokation. Det vil medføre nye konflikter i Mellemøsten. Med dette trin ønsker Trump at lancere en konfliktoptrapning.

Med denne beslutning sigter Trump på at styrke sig selv i indenrigspolitikken, og lancere en ny udvikling i alliance med Israel, Ægypten og Saudiarabien imod den russiske og iranske indflydelse i Mellemøsten.

Det er det palæstinensiske folk der i fredsprocessen vil beslutte om de er for een Palæstinensisk stat med Jerusalem som hovedstad, eller er for to stater, Palæstina og Israel, der deler Jerusalem som deres hovedstad.

For at fredsprocessen skal kunne genoptages, er det dog først nødvendigt at afslutte provokationen fra USA-Israel, og standse den israelske politik der åbner op for nye bosættelser, at opgive de besatte områder, og for de palæstinensere som er fordrevet retten til at vende tilbage til deres lande.

Det er ikke i det mellemøstlige folks og verdens folks interesse at frembringe nye konflikter mens der allerede er krig i regionen. Vi må kræve USA og alle imperialistmagter straks trækker hænderne væk fra Mellemøsten.

Præsident Erdogan og hans regering prøver at drage fordel af Trumps beslutning. De forsøger at dække over de indenlandske problemer, ved at bruge dette problem som et instrument for deres reaktionære politik.

Dette kan ikke behandles som et religiøst eller sekterisk problem. Det er imperialisternes og deres samarbejdspartneres politik som skaber problemet. Amerikansk imperialisme og Israels zionisme kan ikke bekæmpes med ord. Alle bilaterale aftaler, herunder militære og økonomiske aftaler, åbne og hemmelige må ophøre. Uden dettbe er det ikke muligt at tage nogen effektive skridt.

Som arbejderparti støtter vi fuldt og oprigtigt det undertrykte palæstinensiske folk.

Vi opfordrer alle arbejdere og arbejdende til at støtte det palæstinensiske folks retfærdige sag.

Afslut provokationerne!

Afslut besættelsen!

Længe leve et frit og uafhængigt Palæstina!

Tyrkiets Arbejderparti

Se også

Pyroman Trump anerkender Jerusalem som Israels hovedstad
Kommentar Af KPnet/Kommunistisk Politik

For et Frit Palæstina med Jerusalem som hovedstad 
Af Gerd Berlev

Palæstina: Trumps Jerusalem beslutning en krigserklæring imod palæstinensernes rettigheder
KPnet.dk

Hvad ligger bag palæstinensernes harme i Øst Jerusalem og ved al-Aqsa moskeen?
Af Henning Paaske Jensen

Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK
Udgives af 
APK Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 8. december 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater