Kapitalisme på kinesisk – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 21. oktober

I dagens udsendelse kommer vi først ind på Kina der i disse uger har partikongres.
Partiet præsenterer sig selv som kommunistisk, og kongressen er fyldt med røde faner. Men man skal ikke tage det for andet end hvad vi også kender fra det danske socialdemokrati hvor vi jo ved festlige lejligheder kan se de neoliberale ledere stille sig op på scener med røde faner og afsynge hymner for arbejderbevægelse og folk. Det hele er et stort skuespil.
Radio 21 oktober
Allerede i 70erne forklarede Enver Hoxha at Kina var endegyldigt gået over på kapitalistiske positioner, og Maoismen ikke var marxistisk, og revolutionen i 1949 ikke var proletarisk, men havde karakter af en borgerlig demokratisk revolution.

På mange områder er den kinesiske økonomi kommet op på højde med vestens, og deres industri og produkter er konkurrencedygtige i kvalitet og teknologisk. Forskning og udvikling er også langt fremme.
Det bliver interessant at se hvor hurtigt Kina vil komme til at gøre sig gældende som global stormagt, og i virkeligheden er en stor del af amerikansk udenrigspolitik udtryk for et forsøg på inddæmning af Kina. Krigene i Libyen og Afghanistan, presset mod Rusland mm. I alle konflikter tænker USA-imperialismen på sin kinesiske skyggemodstander.

Læs også
Kina udfordrer den globale oliedollar – Hvad gør krigsmagt USA?

I anledning af denne uges manglende landskamp spiller vi Stjerneskud (Når lysene tændes i Parken) af Savage Rose.

Udgangspunktet for Kjeld Hansen nye bog “Det store Svigt” er at der ikke er gennemført tilstrækkelige Naturfredninger i Danmark. Trods 100 års forsøg på naturfredning er Danmark endt med den ringeste natur i Europa. Reelt er der kun gennemført ganske få fredninger.
Landbruget har fået mere eller mindre frit spil, og de milliardstore bevillinger til naturfredning er endt hos konventionelle landmænd.

Læs mere om den nye bog her

LYT TIL UDSENDELSEN HER

 

 

KPnet 22. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater