Militær oprustning mod Rusland – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 14. oktober 2017

I dagens udsendelse følger vi lidt op på sidste uges fredsfestival i Århus og kommer bl.a. ind på at de danske regeringer i de sidste mange år har sendt soldater til den ene konfliktzone og ulovlige angrebskrig efter den anden. I denne uge lancerede de et kæmpe oprustningsprojekt.

Hjort Frederiksen_2Det er endnu ikke lykkedes for hverken uafhængige forskere eller Folketinget at få udredt resultatet af den danske krigsindsats og hvordan det er helt tydeligt at de største danske medier endnu ikke har taget konsekvensen af den afslørende skandale om de manglende ”masseødelæggelsesvåben” der var regeringens argument for at erklære Irak krig i 2003.

Netop i denne uge var der ellers en god anledning til at skrue de kritiske briller på da Regeringen lancerede den store oprustningsplan med det argument at Rusland er mere aggressivt… Altså efter at Danmark har kastet med bomber i minimum fem forskellige lande siden 2001 så skal der nu rustet op fordi Rusland er farlig. Det er en så fordrejet fremstilling af verdens tilstand at man burde forventet et latterbrøl og en tidevandsbølge af kritiske spørgsmål fra den samlede presse. Men da blev man skuffet, De store danske medier ikke orker ikke at være andet end mikrofonholdere for regeringen.

Læs mere om fredsfestival og om regeringens nyeste oprustningsplaner på kpnet:

Reportage fra Fredsfestival i Århus: NATO opruster både militært og gennem styring af medierne

STOP dansk krigsdeltagelse – STOP for øgede krigsbudgetter! – Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

Til sidst i udsendelsen når vi lidt rundt om den danske venstrefløj. Enhedslisten har vedtaget en ny parlamentarisk strategi, der er lanceret som en strammerkurs overfor en kommende Socialdemokratisk regering. Men det er ganske svært at blive klog på hvad det nye egentlig er, og vi må konstatere at den til forveksling ligner den linje Enhedslisten har fulgt hele tiden –  altså den der brød sammen for ganske få år siden.

Også i den kommunistiske bevægelse er der annonceret forbrødring mellem KPiD og KP, det er en lidt langtrukken romance mellem to partier der ellers bruger enhver lejlighed til at forklare at de er næsten enige om alting og da også stiller op på fælleslister til kommunalvalget rundt omkring i landet. Vi ved ikke hvor sagen står og om de nu endelig er klar til at gå sammen, for der har aldrig været en åben politisk diskussion omkring uenigheder.

Fra vores egen verden kan vi fortælle at vi endnu engang justerer vores udgivelse på tryk af bladet Kommunistisk Politk, så det fremover vil være et kvartalstidsskrift. Det vil betyde nogenlunde det samme sidetal som nu på årsplan, men tilgengæld med fokus på lidt længere teoretiske artikler fra den internationale bevægelse. Vi glæder os til det kommer på gaden i november

Musikken i dagens udsendelse var af den amerikanske protestsanger David Rovics, der netop har gæstet Danmark på en lille turné rundt i Skandinavien.

LYT TIL UDSENDELSEN HER

KPnet 15. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne