Skrot den sorte uddannelsespolitik – Stop pengemændenes diktatur!

Udtalelse i forbindelse med uddannelsesdemonstrationerne landet over  5. oktober 2017

Arbejderpartiet Kommunisterne APK

_IGP9237Dansk uddannelsespolitik har alt for længe været lagt i hænderne på erhvervslivet. Det er skiftende regeringers slogan for nedskæringer og neoliberalistiske reformer og det har fundamentalt ændret indholdet i skoler og gymnasier og tekniske skoler og højere uddannelser.

Denne Lars Løkke-regering er ikke anderledes og har for alvor lagt en kurs mod gradvis privatisering af alle uddannelser i landet, med nedskæringer der udsulter offentlige finansiering.

Det er derfor klart, at vi må konkludere at erhvervslivets politiske interesser er nedskæringer, i direkte modsætning med befolkningens ønsker om at alle – også børn af mindre velstillede familier – har ret til en god uddannelse.

Uddannelse skal ikke være discount, fordi det gælder ungdommens fremtid, og dermed vores alle sammens fremtid.

Det er på tide at vende bøtten og smide erhvervslivet og deres nedskæringspolitik ud af skolesystemet. Ind med kvalitet og rigeligt med penge til, at alle børn kommer ud af skolen med muligheder, der passer med deres potentiale. Med garanti for praktikpladser til alle, der vælger en faglig uddannelse.

Og ingen klippekortsordninger eller stopprøver. Eller lukkede døre for skift af uddannelse.

Fortsættes den nuværende nedskæringskurs lander Danmark med et system som det amerikanske, hvor studerende selv skal betale for uddannelsen og kun en lille elite har mulighed for give deres børn en god uddannelse. En anden vej er mulig.

Det er på tide at sætte en dagsorden fra neden der giver befolkningen, ansatte og studerende plads i demokratiet på universiteter og skoler, og stopper pengemændenes diktatur.

Download udtalelselsen som løbeseddel

KPnet 5. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater