Trump truer Nordkorea med udslettelse: “Bål og brand som verden aldrig før har set”

En stor og dødsensfarlig verdenskrise er under optrapning med Nordkorea som mål. USA’s præsident Trump har udtalt en direkte trussel med kravet om at landet opgiver sit atomprogram. Ellers vil Nordkorea blive udsat for “Bål og brand, som verden aldrig før har set”. Hvad er dette andet end en atomkrig?

War-on-North-Korea-MintPress-News

I disse dage er det 72 år siden, USA gennemførte verdenshistoriens største terrorhandling med atombombningerne af Hiroshima og Nagasaki (6. og 9. august 1945). Siden da er der ikke kastet atombomber over byer, men truslen om atomkrig var altid nærværende under hele den kolde krig.

Og nu er den her igen. Faren for atomkrig mellem stormagter, mellem USA og Rusland, er reel. Den øverste russiske militærledelse mener, at USA forbereder et atomart overraskelsesangreb.

Se
Trump’s Choices
Af Paul Craig Roberts

Mens Donald Trump er presset til at underskrive nye sanktioner mod Rusland, truer han helt utilsløret Nordkorea med atomkrig. USA har ført krig mod Korea i mere end 65 år. Våbenhvileaftalen fra 1953 er aldrig afløst af en permanent fredsordning.

Mellem 3 og 4 millioner koreanere blev dræbt af amerikanske tæppebombninger, napalm og baktereorlogisk krigsførelse i dette glemte og fortiede folkemord, der indledte koldkrigsperioden. Alle nordkoreanske byer og landsbyer blev lagt i aske.

USA forsøgte i sidste uge at fremstå forhandlingsvillige, men deres krav til Nordkorea var ultimativt: Opgiv jeres atomprogram før vi vil indgå i forhandlinger.

At Nordkorea besidder atommissiler er for USA ‘helt uacceptabelt’. At USA besidder et langt større atomvåbenarsenal og desuden truer med at anvende det er i egne øjne helt OK.

Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea skrev i december:

“Efter årtier med amerikansk atomoprustning og truende krigsøvelser i Korea har DDF Korea modvilligt set sig nødsaget til at udvikle et tilstrækkeligt afskrækkende forsvar stående overfor verdens stærkeste militære supermagt USA. En supermagt, der endda igennem 66 år har haft og fortsat har op mod 40.000 soldater og et gigantisk våbenlager permanent stationeret på koreansk jord”.

Nedrustningsforhandlinger i området er længe blevet boykottet af USA, også under Obama.

Propaganda der skal bane vej for krigen i verdensopinionen og sætter Nordkorea ind i rollen som den aggressive part er stærkt intensiveret i den seneste periode, mens kæmpemæssige militærøvelser er blevet holdt helt tæt op til Nordkoreas grænse, udstyret med blandt andet taktiske og strategiske atomvåben.

USA bygger THAAD missil’forsvaret’ op i Sydkorea og sejler tæt op mod Nordkorea med atombevæbnede hangarskibe.

Nordkorea har kunnet iagttage hvordan lande som Libyen, Afghanistan og Irak er blevet overmandet af USA, NATO og allierede.

Virkeligheden er, at Nordkorea er et lille land der holder fast i at følge sin egen kurs og selvstændighed og indtil dato aldrig har angrebet et andet land. Det virker højst usandsynligt, at landet skulle affyre et atommissil mod USA, da dette vil være rent selvmord.

FN’s sikkerhedsråd har enstemmigt vedtaget skærpede sanktioner mod Nordkorea og bakker dermed op om USA’s aggression.

Der er stor brug for solidaritet med Nordkorea, der nu trues på livet. En krig kan blive ført med atomvåben og sætte hele verdens sikkerhed på spil.

Vestens tre store løgne om Nordkorea

Answer Coalition har opstillet og gennemgår Vestens 3 store løgne om Nord Korea.

1. At Nord Korea konstant truer og provokerer USA
2. At Nord Korea er ledt af en gal mand som klynger sig til atomvåben og nægter at forhandle
3. At Korea krigen er afsluttet for mere end 60 år siden

Læs videre hos Answer Coalition

3 big lies about North Korea

Læs også

Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea: Vi tager afstand fra NATO’s trusler mod Nordkorea
KPnet 19. december 2016

USA bag voksende spænding: Krigstrusler og atomangrebsøvelser mod Nordkorea
KPnet 8. marts 2016

Atomvåben må forbydes!
Af Jan R. Steinholt, KPnet 10. august 2015

 

KPnet 9. august 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater