Stavnsbåndet er genindført! – Af Gitte Wilsdahl Christensen på KPnetBlogs

Fattigdom som livsvilkår bliver systematisk indført af Danmarks skiftende regeringer med ‘reform’ efter ‘reform’. Angiveligt ud fra princippet “det skal kunne betale sig at arbejde”. Men som kontanthjælpsmodtager har du ikke engang ret til at flytte efter et job – stavnsbåndet er genindført!

Stop fattigdom nu
Gitte Wilsdahl Christensen skriver på KPnetBlogs:

Der er et yndigt land!
Sådan begynder vores allesammens nationalmelodi, og jo det er skam yndigt. Landet!
Men så er det altså ligesom om, at filmen knækker, eller der er hak i pladen om man vil. For ser man bort fra de smukke marker, hvor kornet og blomsterne står og knejser i vinden, de smukke badestrande og alt det andet fysisk smukke ved Danmark, så er det slet ikke så yndigt som sangen påstår.

Kigger man ind bag facaden, så vil man meget hurtigt opdage, at stavnsbåndet er blevet genindført. Det er selvfølgelig ikke noget, som man har indført i grundloven, for så skulle det jo ud til en folkeafstemning, men ad bagvejen, sådan lidt tys, tys.
Og det værste ved det hele er, at der ikke rigtigt er nogle, der har opdaget det. Ikke førend nu.

For ser I, i Danmark, der kan syge og ledige borgere på kontanthjælp nemlig ikke bare sådan lige flytte kommune. Hvis man er ledig på kontanthjælp, så risikerer man at skulle slås med både den nye og den gamle kommune i op til 3 måneder ( ja, nogle gange længere tid ) om hvem, der skal betale ens kontanthjælp. Begge kommuner vil nemlig forsøge, at få den anden til, at betale. Altså risikere man 3 måneder, uden ydelse, da kommunerne lige skal slås færdig først. Og, skal man søge indskudslån, så skal det ske i den nye kommune. Det er de nok ikke så vilde med.

Er man så ovenikøbet syg på kontanthjælp, så er der udover alle de ovennævnte problematikker også en hel del andet, der skal tages hensyn til. Er man i en eller anden form for afklaring i den gamle kommune, så risikere man, at skulle starte helt forfra i den nye kommune. Hvis man altså får lov til, at flytte ind i deres kommune. Det er nemlig ikke sikkert, at den kommune som man flytter til har de samme afklarings muligheder som den gamle har, eller også kan det være, at de mener, at de kan tilbyde noget, der er meget bedre.

Det er så smukt, når vores forskellige politikere stiller sig op i medierne og siger, at der er arbejde til alle, der gider lave noget. Og ja, det er der måske. Men hvad nytter det, hvis arbejdspladserne ligger i Sønderjylland og man bor i København eller omvendt? For det første, så er der hele den ovennævnte problematik, og for det andet, så koster det jo en mindre oliestat, at betale for flytning af al sit habengut. Og så er der jo altid en del andre udgifter forbundet med en flytning. Hvor skal de penge komme fra?

Som kontanthjælpsmodtager må man have en opsparing på max. 9.999 kr. Man kan ikke som den almindelige lønmodtager gå i banken og tage et lån, for af en eller anden grund har bankerne besluttet, at kontanthjælpsmodtagere er dårlige betalere. En regel, der altid har undret mig, da de fleste på SU kan låne, næsten lige så meget de vil på deres glatte ansigt.

Jo, der er et yndigt land. Hvis man altså står udefra og kigger ind, og ikke ser hvad der sker bag facaden!

Gitte Wilsdahl Christensen er aktiv i Næstehjælperne

Kampen for de reformramtes vilkår fortsætter bl.a. med demonstration d. 17. juli kl. 13

DEMO JOBCENTER LÆRKEVEJ 18
Jobcenter Lærkevej 18, 2400 NV

Se også

Førtidspension: Næstehjælperne og andre reformramte aktionerer mod Københavns Kommune og Anna Mee Allerslev
KPnet 29. juni 2017

Hvem og hvad er Næstehjælperne? Fælledparken 1. maj 2017
Tale af Gitte Wilsdahl Christensen og Carsten Larsen

 

Se indlægget på KPnetblogs

 

 

KPnet 3. juli 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater