“For et mere menneskeligt Danmark” – demonstrationer i flere byer d. 20. juni

Det krigsførende Danmark har i årtier deltaget i en systematisk ødelæggelse af land efter land. Millioner af mennesker nu er på flugt og kæmper for overlevelse. På samme tid strammer politikerne og EU flygtninge-lovgivningen og lukker ned for hjælp til krigenes ofre. Adgang for flygtninge skal gøres så umuligt og ubehageligt som muligt og flygtninge hjemsendes til farlige områder. Samtidig skæres der også på hjælpen i nærområderne. D. 20. juni på FN’s flygtningedag er der organiseret protester i en række byer.

For et mere menneskeligt Danmark
Det tværpolitiske netværk “For et mere menneskeligt Danmark” skriver om protesterne:

Vi protesterer mod asylafslag på samlebånd, hjemsendelser til livsfarlige områder og generel mistænkeliggørelse af etniske minoriteter. Demonstrationer flere steder i landet 20/6.

Grundlag:
FOR ET MERE MENNESKELIGT DANMARK
Midt i den værste flygtningekrise siden 2. verdenskrig vil et flertal i Folketinget vende ryggen til verden. Der gives afslag på samlebånd til flygtninge, som tvangsudvises til lande, hvor de risikerer tortur og forfølgelse.

De siger, at ”vi skal hjælpe i nærområderne”, mens de skærer i hjælpen til nærområderne. Kun 10 % af verdens flygtninge kommer til Europa. Syriens nabolande, som er langt fattigere end Danmark, har f.eks. modtaget mere end 5 millioner flygtninge. De over 5.000 flygtninge og migranter, der druknede i Middelhavet sidste år, er bl.a. en konsekvens af EU-landenes lukning af de legale flugtruter.

Mens den samlede rigdom i Danmark er større end nogensinde, skæres der i velfærden. Der er både råd til velfærd og til at hjælpe flygtninge, og nedskæringer er ikke flygtninge, migranter og etniske mindretals skyld.

Folketinget leger med nationalismens ild og risikerer at give højrenationalistiske og fascistiske kræfter medvind. Historien viser faren. Danmark må vedkende sig sit globale ansvar, ikke mindst som krigsførende nation i de områder, flygtningene kommer fra. Humanisme og solidaritet kender ikke til landegrænser.

Derfor må almindelige borgere rejse sig og sige aktivt fra over for den umenneskelig politik, der føres i vores navn. Nok er nok. Nok har været mere end nok længe. Derfor opfordrer vi til at gå på gaden og demonstrere landet over tirsdag den 20. juni.

Vi skal have humanismen i højsædet. Danmark er multikulturelt, og det er en styrke. Flygtninge er velkomne her. For et mere menneskeligt Danmark!

Se mere om de enkelte demonstrationer:

Århus

Holstebro

Odense

 

KPnet 19. juni 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne