Protester mod nedskæringspolitikken med Velfærdsalliancen over hele landet

Der blev demonstreret i en lang række byer landet over den 10. maj. Kravet er at nedskæringspolitikken stopper nu og nedskæringsreformerne rulles tilbage.

Raadhuspladsen

Protesten gælder både allerede gennemførte og automatiske og planlagte nedskæringer af kommunale, regionale og offentlige budgetter. Grønthøstermetoden fungerer f.eks. på hospitalerne med årlige nedskæringer på 2 pct – og har gjort det i femten år.

Resultatet har været ikke bare et udmarvet sundhedssystem med et stresset personale, dere skal løbe alt for hurtigt. Det er et stadig mere beskåret og nedslidt velfærdssystem, der er forvandlet til en skygge af, hvad det engang var. Til en anden og nyliberal EU-discountudgave.

Derfor blev der protesteret overalt i landet igen i år, selvom der i kommunalvalgåret 2017 ikke er planlagt så synlige generelle nedskæringer som sidste års ’omprioriteringsbidrag’, der måtte tages af bordet.

Mange lokale fagforeninger var på gaden. I København mellem tre og seks tusinde i fem tilslutningsdemoer, dere mødtes på Rådhuspladsen, der blev pænt fyldt op og med rigtig god stemning.. Mange lærere, pædagoger og pædagogstuderende og andre hårdt ramte i den endnu offentlige sektor. Og sociale bevægelser som Næstehjælperne var meget synlige.

Kampen mod nedskæringspolitikken og nedskæringsreformerne er stadig synlig, mobiliseret og på gaderne.

Se flere fotos hos Velfærdsalliancen

KPnet 11. maj 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater