Tillykke til Klaus Riis!

Kammeraterne ønsker stort tillykke med disse ord fra Karsten Jonassen

Klaus Riis 70 år

SAMSUNG DIGITAL CAMERAKlaus Riis, en konsekvent revolutionær kammerat, fylder 70 år.

Det var under opgøret med maoismen i den revolutionære bevægelse i 70-erne, jeg stødte på Klaus første gang.

Imponerende velbevandret i den politiske teori var han en ledende kraft i den bevægelse, der kæmpede for at genrejse den marxist-leninistiske kommunistiske fane efter sovjetrevisionismens og den kinesiske revisionismes skadelige virke.

Klarsynet og absolut ikke bange for at tage de nødvendige politiske kampe stod Klaus i spidsen for samlingen af de danske marxist-leninister i det revolutionære DKP/ML.

Som formand for partiet ledte han udviklingen af den revolutionære politik og skabelsen af det kommunistiske dagblad, Arbejderen.

Da presset mod partiet voksede i takt med dets øgede indflydelse i klassekampen, kuppede en gruppe i partiets ledelse parti og dagblad og ekskluderede bl.a. Klaus Riis. Herefter splittedes partiet, og en større gruppe meldte sig ud, da partiet ikke længere kunne reddes.

Igen var Klaus en drivende kraft i kampen for marxismen-leninismen og den revolutionære bevægelse, da arbejdet for at genskabe det kommunistiske parti begyndte igen.

dorte_klaus_frede1997ThOmkring stiftelsen af APK – med Dorte Grenaa og Frede Klitgård

I dag er Klaus redaktør af Kommunistisk Politik, der er centralorgan for Arbejderpartiet Kommunisterne, APK.

Klaus har gennem sit mangeårige virke fået en meget stor international kontaktflade, og han nyder stor respekt og anerkendelse i den internationale marxist-leninistiske bevægelse.

Hans litterære produktion er meget omfattende. Foruden teoretiske værker byder den på et utal af konkrete klassekampsanalyser og handlestrategier, men også på anmeldelser og egne sangtekster.

Klaus er et meget vidende og belæst menneske, en politisk kampkraft, en poet samt en ærlig og særdeles god kammerat.

Karsten Jonassen

 

KPnet 8 maj 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne