NATO-topmøde: Protest-optog i København 24. maj – Ja til fred og velfærd – Nej til NATO’s oprustning!

På NATO’s dagsorden står mere oprustning og nye krige. Fredskræfter i København er gået sammen om at samle til protest og inviterer alle til at bakke op om et optog gennem byen d. 24. maj, hvor NATO starter topmøde i Bruxelles.

Opdateret 10. maj 2017

plakat 24 maj optog
Optoget går fra Mindeankeret kl. 16.30 over “kyssebroen” ad Trangravsvej til Forsvarskommandoen. Retur over Nordatlantisk Brygge, Holbergsgade og til Forsvarsministeriet, hvor vi er ca. 17.30-18.00

Arrangører er Tid til fred – aktiv mod krig, 3F BJMF, Enhedslistens internationale udvalg, Fredsvagten, Fredsministerium.dk, KP, KPiD, APK, Kunstnere for Fred og Palæstinensisk National Forsamling i Dk

Arrangørgruppen opdateres løbende på facebook-siden.

Følg initiativet og programmet som det udvikles

Ja til fred og velfærd – Nej til NATO’s oprustning!

NATO afholder topmøde samtidig med indvielse af det nye hovedkvarter til 5 milliarder kroner. Topmødet skal konsolidere aftalerne om samarbejde og integrering mellem NATO og EU’s militære indsatser.

Overalt på dagsordenen står der mere oprustning og flere krigstrusler fra NATO, verdens stærkeste militæralliance. Tropper, kampvogne og missilskjold ved grænsen til Rusland, nye atomvåben i Europa, cyberkrig og overvågning.

Øverst på dagsordenen står NATO’s pres for at landene skal øge de militære budgetter til de udgør to procent af bruttonationalproduktet. Det vil for Danmarks vedkommende sige en fordobling, fra de nuværende 22 milliarder koner årligt til 40. Af disse penge skal mindst 20 procent bruges på nyt militært isenkram, lyder beslutningerne. Våbenfabrikanterne godter sig.

NATO vil konfrontere Rusland, som en ensidig trussel og med de igangværende og planlagte udvidelser mod Øst og et tættere samarbejde med Sverige og Finland, rykker den aggressive militæralliance frem mod Ruslands grænser – mod et Rusland med et militærbudget på under ti procent af NATO’s.

Hver krone brugt på krig og militær skaber kaos og fortvivlelse og nye ofre.

Vi siger nej til krigspropaganda og nægter at lade os bruge til død og ødelæggelse – hjemme og ude.

Hver krone brugt på fred og velfærd skaber samfundsudvikling til gavn for mennesker og miljø.

Oprustning koster velfærd

Vi siger Nej til NATO’s oprustning og krigstrusler!

Hver krone brugt på krig og militær skaber kaos og fortvivlelse og nye ofre.

Ja til fred og velfærd – Nej til NATO’s oprustning!

 

 

 

 

KPnet 28. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater