Mød Næstehjælperne 1. maj på Den røde plads i Fælledparken

Næstehjælperne er et solidarisk netværk mellem reformramte, der giver akut hjælp til dem der har behov – og som samtidigt organiserer til kamp mod striben af reformer.  Alle deltager ligeværdigt – reformramt eller ej. Mød Næstehjælperne 1. maj på Den røde Plads og hør en af stifterne – Carsten Larsen – fra talerstolen.

Reformer får ikke lamme til at gå_2Påskeaktion: “Reformer får ikke lamme til at gå” – og fattigdom skaber ikke jobs

Det seneste år har budt på stigende protester mod de mange reformer der har udhulet arbejderklassens levevilkår og medført forarmning af specielt den del af arbejderklassen der enten er for syg til at arbejde eller er en del af arbejdskraftreserven. Den sociale protestbevægelse der er vokset frem mod reformerne har blandt andet født Næstehjælperne.

Næstehjælperne er et netværk der mobiliserer til protest mod kontanthjælpsloftet og samtidig organiserer akut hjælp til de mange reformramte der i dag ikke har råd til mad og andre livsfornødenheder. Netværket blev startet af Carsten Larsen og Linda Villadsen som en protest mod den massive forarmning af titusindvis af enlige og børnefamilier som kontanthjælpsloftet har medført.

Næstehjælperne er i dag et fællesskab af ligeværdige mennesker og tæller over 17.000 medlemmer på Facebook. Det er afgørende for Næstehjælperne at alle medlemmer er ligeværdige, uanset om man er ramt af reformer eller ej. Som Linda Villadsen skriver på Facebook: ”Næstehjælperne er ikke mennesker på kanten af samfundet. Næstehjælperne ER samfundet…forstå det nu”

Den del af Næstehjælperne der organiserer akut hjælp, fungerer sådan at medlemmerne solidarisk hjælper hinanden og derved afbøder reformerne. Det er især hjælp til reformramte der ikke har råd til mad eller tøj til deres børn, til gaver til fødselsdage, og til at komme igennem højtiderne. Andre næstehjælpere træder så til med den hjælp de nu kan give.

Påskeaktion: Reformer kan ikke få lamme til at gå

Men en mindst lige så vigtigt del af næstehjælperne er den der mobiliserer til protester mod reformerne. Næstehjælperne arbejder nemlig med at skabe synlighed om konsekvenserne af reformerne og lave aktioner mod dem. I påsken lavede næstehjælperne for eksempel en protestaktion ”reformer kan ikke få lamme til at gå”.

Her havde næstehjælpere i hele landet lavet dukker der repræsenterede reformramte og sat dem i forskellige byer med typiske historier fra reformramte. Forbipasserende kunne så læse de fuldstændig horrible historier som er dagligdagen for mange reformramte. For eksempel Søren på 9 år og hans far, som er de dukker passagerer i påsken mødte på Frederikssund station. ”Min far har ingen penge fordi han er syg på kontanthjælp, så nogle gange må jeg gå sulten i seng. Skal vi ikke gøre noget ved det”, stod der på Søren.

Carsten Larsen som er medstifter af Næstehjælperne taler på den røde plads 1. Maj i København og Næstehjælperne har bod på pladsen, hvor du kan komme og møde dem. Du kan også blive en del af Næstehjælperne ved at blive medlem af gruppen ”næstehjælperne” på Facebook.

Følg Næstehjælperne på facebook her

På pladsen vil være boder fra Folkebevægelsen mod EU, fra Næstehjælperne, Tid til Fred og fra kampagnen mod kampfly, palæstinenserne har en bod og Arbejderpartiet Kommunisterne. Samt fra Folkebevægelsen mod Nazisme. Snobrødsbagning for børn, Den økologiske pølsemand, mad- og drikke-boder og en stor stand med bøger fra Oktober Bogbutik. Indgang fra Trianglen ved Blegdamsvej. Lige indenfor til venstre.

Blandt talerne er APKs formand Dorte Grenaa – se
1. maj 2017: Socialismen er fremtiden

. . . og Claus Westergreen, formand for BJMF – Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening – Se
Tanker efter OK17 

Læs mere om programmet og talerne på Den røde Plads:

1. maj på Den røde plads i Fælledparken

APK’s 1. maj-avis: For en styrket klassekamp – For en socialistisk fremtid – Gå med 1. maj 2017!

 

KPnet 28. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater