1. maj 2017: Socialismen er fremtiden

De røde faner på arbejdernes internationale kampdag signalerer at kampen for afskaffe kapitalismen og for at skabe et andet og bedre samfund, et retfærdigt og tidssvarende samfund, ikke vil blive indstillet, før et socialistisk Danmark i en socialistisk verden er en realitet. APKs formand Dorte Grenaa er blandt talerne på 1. maj på Den røde plads i Fælledparken.

dorte_fane

 

Arbejderpartiet Kommunisternes formand Dorte Grenaa siger:

– Et moderne velfærdssamfund kan kun være et socialistisk samfund, der ikke først skal tage hensyn til kapitalisternes profitter, men kan lade alle samfundsborgere nyde godt af deres indsats og en voksende produktion. I de nuværende kapitalistiske samfund over hele verden ser vi, at det går den gale vej. Der bliver mindre og mindre tilbage til velfærd og udbygning af fælles goder, når de rige har raget til sig.

– Kapitalismen er ude af stand til at levere velfærd for alle, den klarer ikke at skabe stabil vækst og fremgang. Usikkerhed for hvad fremtiden vil bringe og angsten for at miste jobbet og det sociale sikkerhedsnet plager alle.

Dorte Grenaa fortsætter:

– Det nuværende kapitalistiske og imperialistiske system klarer ikke engang at sikre freden, men kaster konstant verden ud i nye krige. Enorme ødelæggelser, endeløse menneskelige tragedier, stadig flygtningestrømme er blandt resultaterne. Deres konsekvenser er også den voksende terror, islamistisk eller fascistisk, øget overvågning af borgerne og militarisering af samfundslivet. Det er uhyggelige samfund – og de herskendes politik gør det kun værre. Deres ’medicin’ forværrer sygdommen.

– Arbejderpartiet Kommunisterne opfordrer til at styrke kampen mod kapitalismen og dens ødelæggelser, mod nedskæringspolitik og velfærdsødelæggelse, mod de stadige krige, for dansk udtræden af de reaktionære blokke NATO og EU,

1. maj-platformen angiver retningen for den omfattende klassekamp, som foregår i dag. Det pointerer også at en arbejderrevolution, en socialistisk revolution er både aktuel og nødvendig. Også i Danmark. Det er i sidste ende den eneste vej ud af en voksende elendighed, til et andet og bedre samfund.

1. maj på Den røde Plads i Fælledparken, København kl. 13-18 – Se program her

1. maj på Den røde Plads

Se også

1.maj platform 2017 – Arbejderpartiet Kommunisterne APK

Rød 1. maj i Munkemose, Odense fra kl 12

1maj avis i pdf

1.maj_indstik_forside

KPnet 15. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater