PCOF om anden runde af præsidentvalget

hverken_le_pen_eller_macron

Hverken Le Pen eller Macron
En boykotbevægelse manifesterer sig ved det franske præsidentvalg


De franske marxist-leninister i PCOF opfordrer til boykot i anden runde af de franske præsidentvalg, som står mellem ’systemets’ kandidat Macron og højrefløjskandidaten Marine Le Pen. Udtalelsen vurderer også, hvad den første valgrunde udtrykte – med en stor andel af blanke stemmer og boykotstemmer – og peger på retninger for den fortsatte kamp uden for valglokalerne.

Den lange kampagne under første runde af præsidentvalget afsluttedes med valget af Emmanuel Macron og Marine Le Pen. På trods af det stærke påtryk om at stemme, undlod 20% at gøre det. Dette tal omfatter alle de mænd og kvinder, der har ønsket at udtrykke deres nej til systemet. Det er den holdning, vi har forsvaret og ført ud livet.

Forskellene mellem de fire topkandidater er små: de får mellem 19,5% og 24% af stemmerne. Dette viser hvor smalt et vælgergrundlag, der skiller de to kandidater, der er tilbage.

Den massive afvisning af repræsentanterne for de to partier, der har regeret i over fyrre år – Fillon til højre og Hamon for PS (=Le Parti Socialiste) – er et af de markante aspekter af valget. Slaget er særligt alvorligt for PS, der allerede er sprængt. Mediernes foretrukne kandidat Macron, der nyder støtte fra oligarkiet, topper den første runde, foran Le Pen, der opnår den (hidtil) højeste stemmeandel for den yderste højrefløj .

Et betydeligt antal vælgere har med deres stemme på kandidaten for Det oprørske Frankrig (La France Insoumise), Jean-Luc Mélenchon, ønsket at udtrykke deres modstand mod den neoliberale politik og PS. Denne potentielle modstand skal udmøntes i kommende sociale kampe i lighed med den, der er kommet til udtryk gennem en stemme på P. Poutou eller N. Artaud (andre kandidater i første runde af præsidentvalget, KPnet), eller den, der kom til udtryk for nogle ved at stemme blankt eller boykotte valget.

For klassekampen lader sig ikke tilpasse og begrænse til en valgkalender eller til vælgermøder, hverken nationalt og internationalt.

Anden valgrunde vil blive en gentagelse af opfordringen i 2002 til at stemme på Chirac for at dæmme op for Le Pen. I dag hedder det ’alle bag Macron.’

Den yderste højrefløj (Front National) er et redskab for oligarkiet til at splitte arbejderbevægelsen og den folkelige bevægelse, til racisme, til neoliberalisme, skjult bag en snak fyldt med social og nationalistisk demagogi og krigspolitik.

Macron, oligarkiets udkårne kandidat, tilhænger af neoliberalismen, af UBERificeringen af samfundet, af Europahæren, af NATO … er ikke noget værn mod dette yderste højre.

Derfor nægter vi at bøje os for påbuddet om at lade os spænde for præsidentkandidat Macrons vogn og i stedet appellerer til boykot i den anden runde af præsidentvalget.

Præsidentvalget, der er baseret på en ekstrem personificering af den politiske kamp, vil føre til udpegning af den person, der skal styre den franske imperialismes interesser. Det haster med at organisere sig og kæmpe og gøre fælles front for at forsvare arbejdernes og folkets interesser og kæmpe imod den neoliberale politik, imod politistaten og krigspolitikken, som Macron bare vil udbygge. Og for at udvikle solidaritet med de folk, som kæmper for national og social frigørelse.

Dette er, hvad vores parti vil sætte forrest, her den første maj, med sit slogan: Imod reaktion og krig, for revolutionær forandring!

Paris, 24 april 2017

Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti PCOF
Parti Communiste des Ouvriers de France

www.pcof.net

Oversat efter

Notre position pour le deuxième tour des élections présidentielles

Se også

Første omgang i det franske præsidentvalg: En lussing de herskende, til EU-politik og nyliberalisme
KPnet 24. april 2017

 

 

KPnet 27. april 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater