Stop dansk tilslutning, Stop CETA: Kampen fortsætter

CETA-aftalen er endnu ikke ratificeret af folketinget – og protesterne bliver stærkere Men LO-toppen og det meste af den øvrige fagtop har stillet sig på de multinationales side
 fuck_ceta

Kampen mod CETA-aftalen mellem EU og CANADA (USA) og de øvrige transnationale fortsætter på begge sider af Atlanten, I alle berørte lande udvikler protestbevægelserne sig.

EU er et centrum for nyliberalisme og globalisering på arbejdernes og det store flertals bekostning – og til gavn for monopolerne. CETA-aftalen er blåstemplet af det reaktionære EU-parlament.

Nu er den på vej gennem de nationale parlamenter. Indbefattet det danske, hvor den nu er førstebehandlet positivt af et flertal af folketingspartierne – blå blok og socialdemokratiet indbefattet. Den forventes vedtaget i maj.

I Danmark som i de andre lande bliver den fulgt af stærke protester. Den 23. marts blev der demonstreret i København. Blandt de protesterende var også IT-fagforeningen PROSA. Dens næstformand Hanne Lykke Jespersen skrev i den forbindelse:

” Det danske folketing er i fuld gang med at sælge vores nationale selvbestemmelse og arbejderrettigheder til nogle af verdens største og mest indflydelsesrige multinationale virksomheder. Lyder det voldsomt? Det kan jeg godt forstå, men det er desværre sandt.”

Se
CETA – en stille bombe under it-folks arbejdsvilkår

Det er fuldstændigt og skræmmende rigtigt. Og det er ikke kun under IT-folkene, der er en bombe. Den rammer alle arbejdere, uanset fag. Alligevel siger LO og størstedelen af fagbevægelsen god for den!

Denne sørgelige mangel på protest fra fagtoppen og den manglende modstand fra fagbevægelsen som helhed er et slag mod selve fagbevægelsens grundlag og mod de faglige rettigheder fra dem, der burde forsvare dem.

Blindt og godt betalt følger fagtoppen magthaverne og monopolerne på nyliberalismens og globaliseringens vej. Den skal konfronteres. Prisen betales ikke af fagpamperne, men af millioner af arbejdende. I Danmark og verden over.

Det er så vigtig en sag, at den bør afgøres ved en folkeafstemning i stedet for at blive lusket igennem under radaren.

Se flere billeder hos KPnet fra demonstrationen den 23. marts

Se også

Krav: Folkeafstemning om CETA- og TTIP-aftalerne
KPnet 1. september 2016

 

 

KPnet 25. marts 2017

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater