Fattigdomsydelser gør kun jobchancerne ringere – Ny rapport

Politikernes syge argument for ‘reformer’ som kontanthjælpsloft, 225-timersregelen mm lyder, at de gennemføres for at få flere i arbejde og nærmest kun er ment som en hjælp til de ramte selv – for at give kontanthjælpsmodtagerne ‘et værdigt liv og selvforsørgende liv’. At det er løgn dokumenteres nu i tørre tal.

skulptur i strejke - riv kontanthjælpsloftet nedSorgklædte skulpturer i strejke mod fattigdom – aktion fra “Stationære skulpturer”

At helt andre motiver ligger bag ‘reformerne’ er der nok ikke så mange der er i tvivl om. Som f.eks. sikring at løntrykkeri og overførsel af statskassens penge til regeringens venner blandt de højtlønnede og kapitalejere, til lettelse af deres skatter og afgifter og til diverse virksomhedstilskud.

Nu viser en rapport fra Rådet for Socialt Udsatte, at ikke alene hjælper nedsatte ydelser ikke folk i arbejde, de gør chancerne endnu dårligere!

Eksempelvis viser en undersøgelse fra CASA, at lidt over hver femte (21,8 pct) i en gruppe af kontanthjælpsmodtagere på nedsatte ydelser var i beskæftigelse tre år efter, at deres ydelser var sat ned, mens hver fjerde (25%) i en kontrolgruppe på normale ydelser havde fået job i løbet af samme periode. Samtidig var lidt flere fra gruppen på nedsatte ydelser stadig på kontanthjælp tre år efter, at de var blevet trukket i ydelserne i forhold til kontrolgruppen.

Regeringens ministre fastholder hjernedødt, at deres argumenter holder – at fattigdom (“økonomiske incitamenter”) skam stadigvæk er vejen frem.

Men for flertallet er der al mulig grund til at kræve alle nedskærings- og fattigdomsreformerne fjernet.

Læs om rapporten i artiklen

Nyt studie: Lave ydelser får ikke folk på kontanthjælp i job
Avisen.dk 17. marts 2017

 

 

 


KPnet 17. marts 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater