NATO-modstanden opruster

Med NATOs voldsomme oprustning og den øgede krigsfare mobiliseres der både ved vigtige internationale begivenheder og i de enkelte medlemslande. Det kommende NATO-topmøde i Bruxelles den 24.-25. maj, er den næste store internationale protest.

NATO_14 aar efter irak copy14 år efter Irak krigen – Danmark deltager stadig i USAs og NATOs krige

Årets vigtigste-topmøde for de globale krigsmagere finder sted i Bruxelles den 24. og 25. maj med Donald
Trump i forsædet – og modstanden mod krigspolitikken og krigspolitikerne er i fuld gang med at organisere protesten.

Den 24. maj vil der blive en stor demonstration mod Trump, indkaldt af en lang række forskellige kræfter, fra kvinde- og klimaorganisationer til fagforeninger og krigsmodstandere.

Det vigtige internationale antikrigs-netværk ’No to war, No to Nato’ deltager i den store demo og organiserer en modkonference til topmødet den 25. maj.

Se mere på hjemmesiden No to war – No to NATO

Call for international actions against the NATO Summit, Brussels May 2017
Put people first, not war!

I Danmark planlægges også forskellige møder og protester mod NATO og oprustningen i løbet af foråret.
Allerede den 18. marts holdes et møde i Folkets Hus, Stengade 50 kl. 17-18.

I pressemeddelelse skriver ’Tid til fred/Aktiv mod krig’, der er med til at arrangere mødet omkring årsdagen for Irak-krigen i 2003:

”Det er i år 14 år siden Danmark under store folkelige protester gik med i krigen mod Irak.
Det er lang tid for en opvoksende ungdom, der ikke har oplevet andet end et krigerisk Danmark, med militære indsatser og krigsdeltagelse pt. i Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Mali, Sydsudan, Syd Korea mm.

På mødet den 18. marts genopfriskes derfor hukommelsen om dansk krigsindsats og danske krigsforbrydelser med oplæg ved Tue Magnussen, historiker og Pernille Grumme, skuespiller. Derefter musik ved bl.a. Pleasure Squad og Fri Galaxe.

Det er på høje tid at den danske fredsbevægelse samles og tager de nødvendige skridt imod den oprustning, der foregår i de nordiske lande og i NATO-sammenhæng.

Med NATO-topmødet i maj, der blandt andet skal drøfte den atomare oprustning i Europa og med de største krigsøvelser siden den kolde krig i Sverige til september, er det al mulig grund til at styrke fredsbevægelsen.”

Se mere på facebook

KPnet 15. marts 2017Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater