Trump: Hvad USA-imperialismen truer med – Af Arbeit-Zukunft

Med Donald Trump har den amerikanske kapitals rovdyrfraktion sat sig i Det Hvide Hus. Banker, kapitalister … Chefen selv er ejendomsmillionær. Alle sammen fra den amerikanske topelite. Dem Trump under sin valgkamp svor at ville føre kamp imod!

Af Arbeit-Zukunft
27. februar 2017

merkel_trump

Er det måske ikke en udvikling med endnu mere ’elite’? Dem der i indenrigs og udenrigspolitikken har etableret en politisk linje af hetz og aggression og en hæmningsløs kapitalistisk udbytning, med minimalskat for de rige, og ophidselse til brug af magt udadtil og indadtil.

Netop disse er fjender af de arbejdende mennesker, de er fjender af ‘folket’

Lønarbejdernes interesser er andenrangs, det er ikke dem, som er i centrum for slagordene ’America First’ og ’Make America Great Again’.

Straks efter sin indsættelse angreb Trump Obamas sparsomme lovpligtige sygesikring (‘Obama-Care’). Arbejdende, fattige mennesker, arbejdsløse er de første, der får det at mærke. For Trump-vælgere i den kategori vil det være en brat opvågning.

Men herved bliver det ikke. Nyudnævnte ’nyliberale’ overtager arbejds og uddannelsesministerierne. Den nye uddannelsesminister vil allerhelst privatisere alle skoler. Også angrebene mod indvandrede arbejdere er et angreb på arbejderklassen!

Trumps valgkampsracisme fortsætter. At hetze imod bestemte svage grupper betyder at hetze mod de næste i morgen! Trump underskrev offentligt dekretet om mur til Mexico i en flom af racistisk hetz og han intensiverer praksis med udvisninger.

Han indførte indrejseforbud mod flygtninge fra islamiske lande og lod indrejsende terrorisere ved grænserne. Kun nære forbundsfæller som Saudiarabien er undtaget – netop dem der er aktive i at fremme den internationale islamistiske terror.

Hvornår sætter han gang i hetzen imod fagforeningsfolk og indfører strejke- og demonstrationsforbud?

Trump truer pressefrihed og demokrati! Whistleblowere må man kun citere, så deres navne kan forrådes! Serieløgneren Trump kalder kritiske journalister løgnepresse. Folkefjenden kalder dem for fjender af folket! Hvornår mobiliserer han sine tilhængere til hetz imod kritiske meder?

’Lad os gøre Amerika stort igen’! betyder ’Al magt til den amerikanske kapital!’

‘Frontkæmperen mod eliten’  og ’Wallstreet-kritikeren’ Trump ophævede straks Obamas mere end beskedne tiltag til regulering af bankerne, der begrænsede kreditspekulationen noget. Netop det der var årsag til finanskrisen, der ruinerede millioner af ‘den amerikanske middelklasse’ af arbejdende.

Den amerikanske finanskapital var selvfølgelig irriteret over disse regler! På Wall Street udløste Trumps skridt et kursfyrværkeri og champagne! Større demagogi findes ikke! I samme retning går Trumps angreb på hårdt tilkæmpede miljøstandarder, der skal ændres til gavn for og maksimalprofit til finanskapitalen!

USA-imperialismens åbenlyse krav om verdensherredømme!

Trump vil ikke længere være med til afbalancerede aftaler og relationer til de imperialistiske konkurrenter i EU og NATO, i Stillehavsområdet, eller med Rusland og Kina og heller ikke i forhold til Iran.

TTP-frihandelsaftalen for Stillehavsområdet blev straks indstillet, TTIP er tilsyneladende helt stoppet. Trump vil gennemføre tosidige handelsaftaler, hvorved USA står økonomisk stærkest og ’partnerlande’ trækker det korteste strå. Ellers vil det ikke være en ’god aftale’ (Trump-udsagn!)

Forholdet til Kina bliver drastisk skærpet, Trumps chefrådgiver Bannon, en berygtet højre-fascistisk hetzmager, taler åbent om kommende krig mod Kina

Partnerskab i Nato? Kun den, der betaler nok og selv opruster, forbliver partnere. Trump vil kraftigt opruste USA’s militær, herunder med nye atomvåben – en alvorlig trussel mod verdensfreden!

Valgkampens spekulationer om en afspænding i forhold til Rusland synes ikke at blive til noget. Trumps nærmeste sikkerhedsrådgiver, der endnu før han var udpeget, flirtede ulovligt med russiske diplomater, måtte straks gå af. En klar indikation af at kongressen vil forpligtige Trump, så han trin for trin er helt loyal overfor den amerikanske imperialismes strategiske interesser.

Imperialisme: Reaktion over hele linjen

Trump har med sin blot et par uger gamle regering demonstreret hvad Lenin karakteriserede således: Imperialisme betyder reaktion over hele linjen!

Derfor er det opmuntrende, hvor meget modstand der overalt i USA er rettet imod ham: Hundredtusinder har allerede demonstreret ikke kun kvindebevægelsen, men også de studerende, store dele af de sociale bevægelser, fagforeninger, miljøbevægelsen og antiracistiske borgerrettigheds grupperinger som ”Black Lives Matter” Denne masseprotest bør vi også i Tyskland tage til os.

Trump vil også ændre Tyskland

Merkel er stadig tavs, eller vil fremme ’konstruktive relationer’.

Forsvarsminister Von der Leyen slog allerede på sikkerhedskonferencen i München hælene sammen over for den amerikanske vicepræsident Pence. Denne stillede hårde krav frem for alt til den tyske imperialisme: ’Hvis i stadigvæk ikke har en oprustningsplan på 2 pct. af nationalproduktet, så sørg for at I kommer ind i rækken, men hurtigt!’.
For Tyskland,vil det betyde en stigning i forsvarsbudgettet på 67 % .

Således stiller Pence sin imperialistiske rival Tyskland over for regningen for Tysklands årelange politik i USA’s slipstrøm!

Von der Leyen krævede i München flere penge, våben og soldater til hæren. Tysklands herskende forbereder sig på sine egne krige: Forbundshæren til Litauen til den russiske grænse! Der er ballade i Berlin om ’ægte’ krigsindsats i Mellemøsten, herunder Syrien.

Der føres en permanent kampagne mod Rusland, der forhindrer enhver løsning på Ukraine-krisen, som Tyskland og EU er ansvarlig for! Der tales allerede om genindførelse af værnepligten, fordi der ikke er tilstrækkelig frivillige, der melder sig til forbundshæren, ’Bundeswehr’.

Men ændringerne rækker dybere endnu! Trump er aktivt på vej til at svække den tyske indflydelsessfære EU: Han hilser dets opløsningstendenser, især Brexit. Han angriber den tyske imperialisme som konkurrent om at beherske verden: I kan arbejde for egen regning, selv opruste, selv sende tropper afsted, hvis I vil noget! Partnerskab med USA findes kun, hvis I underordner jer: America First!

I denne situation kræver Berlin nu af os arbejdere, mænd og kvinder, arbejdende, funktionærer, fagforeningsfolk, studerende, at vi slutter op om en indsats omkring de kommende imperialistiske eventyr!

Det kræver tværtimod en aktiv demokratisk, antimilitaristisk, antifascistisk modstand af os. Her er der også brug for kommunisternes fulde indsats, deres samarbejde i kamp for freden, deres enhed.

Modstand mod Trumps politik betyder modstand mod den tyske imperialisme! Hans farlige politik truer med at bringe krigen tilbage her til landet!

Det er som Karl Liebknecht lærte: Fjenden står i eget land!


Originalartikel

Trump – die Drohungen des US-Imperialismus!

Se mere fra Arbeit-Zukunft

4000 i demonstration og protestkæde ved NATO’s ’sikkerheds’-konference i München – en tænketank for krig
KPnet 20. februar 2017

 

KPnet 5. marts 2017Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater