4000 i demonstration og protestkæde ved NATO’s ‘sikkerheds’konference i München – en tænketank for krig

På den såkaldte ‘sikkerheds’konference der afholdes en gang om året samles NATO-landenes krigsmagere og diskuterer strategi. Disse kræfter der står bag den omfattende usikkerhed og verdens krige brugte konferencen til at diskutere deres egen usikkerhed: Står USA’s nye præsident fuldt og helt bag NATO’s hidtidige aggression mod Rusland og det tætte imperialistiske samarbejde med EU?

muenchen-antikapi - 18-2-17- Arbeit Zukunft
D. 18. februar demonstrerede omkring 4000 mennesker imod NATO’s krigspolitik. Arbeit Zukunft rapporterer, at demonstrationen var en stærk protest – livlig og oplysende med en række forskellige bidrag der hver på deres måde belyste og afslørede NATOs aggressive handlinger og krigspolitik. Særligt udtryksfuld var en beretning om sammenhængen mellem flygtningestrømmen og NATO’s krige. NATO-lande ødelægger hjemlandene, holder diktatorer ved magten, og afspærrer derefter alle flugtveje og lader tusinder drukne i Middelhavet.

Demonstrationen blev holdt tilbage af politiet, således at ankomsten til samlingsstedet blev en time forsinket.

Sikkerhedskonferencen kaldes uafhængig, men understøttes i stor udstrækning af regeringen, men også af våbenindustrien, bl.a. af Krauss-Maffei Wegmann, MBDA og Lockheed Martin. Således består konferencen også af et samarbejde mellem våbenproducenterne og de politiske kræfter der holder krigene og våbensalget i gang.

Arbeit Zukunft skriver bl.a.:

– Et bidrag til freden har denne konference, der har været afholdt siden 1963 aldrig ydet. Tværtimod! Den har altid været et instrument for den kolde krig, for krigshetz og indblanding i andre lande og regioner.

Dansk krigsminister beroliget

Danske regeringer har siden 2. verdenskrig haft ‘vi følger USA-imperialismen blindt’ som deres mest grundlæggende kompas. En vis usikkerhed i forhold til den kommende amerikanske strategi har indfundet sig efter indsættelsen af Donald Trump som præsident. Claus Hjort Frederiksen føler sig sig dog betrygget efter konferencen. Krigspolitikken fortsætter, er han overbevist om, og med Trumps betoning af overholdelsen af NATO-kravet om landenes 2 % militære bidrag til USA’s krige kunne Hjort Frederiksen gå hjem med et ‘godt argument’ når han skal tale for den vanvittige idé om at øge budgettet til oprustning og krig med yderligere 17 milliarder skridt for skridt. Våbenindustriens aktier røg da også yderligere i vejret, efter indsættelsen af Trump som præsident og hans betoning af NATOs fortsatte oprustningskrav.
Claus Hjort: Vi skal betale mere til det fælles forsvar

Arbeit Zukunft skrev op til ‘Sikkerheds’konferencen:

Krigsalliancen NATO er en trussel mod freden og hele menneskeheden

Et spor af blod og ødelæggelse strækker sig henover jordkloden. Det er det spor de imperialistiske krige har efterladt sig: Med Vietnam, Somalia, Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien. Men også i Europa i Jugoslavien og Ukraine og med borgerkrige i mange afrikanske lande og i Sydamerika. De blodige terrorangreb som også nu har bredt sig i Europa, vil vi ikke forklejne. Men overfor de millioner af ofre fra imperialistiske angreb på civile, mænd, kvinder og børn er de forholdsvis beskedne.

Og hvorfor bliver disse krige udkæmpet? Ikke som imperialismens spiondoktorer påstår for at håndhæve demokrati og menneskerettigheder, men for en nyopdeling af verden, for at udstikke magt og indflydelsessfærer hvor de kan få adgang til råstoffer og markeder. Det er derfor soldater skal udsendes og hundredetusinder af civile bliver dræbt, såret, gjort hjemløse eller fordrevet.

Krigsalliancen NATO er en trussel mod freden og hele menneskeheden.

Ved sin grundlæggelse i 1949 og årtierne efter var NATO først og fremmest en spydspids for USA og de vestlige imperialistiske lande rettet imod Sovjetunionen og de andre lande i den socialistiske lejr.

Med bortfaldet af denne lejr er NATO i stigende grad koncentreret mod opretholdelsen af overherredømmet for de imperialistiske magter i Europa og USA.

NATO er en krigssammenslutning imod rivalerne i Rusland og Kina og for kontrol over de afhængige lande. Siden angrebskrigen mod Jugoslavien har NATO-landene brudt international lov – med deltagelse af Tyskland. I Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien og Ukraine har NATO og NATO-landene været involveret. Næppe et eneste land som ikke betingelsesløs underkaster sig de imperialistiske staters spilleregler har kunne sikre sig imod militærinterventioner.

NATOs fjendebillede er Rusland som i mellemtiden har udviklet sig til en imperialistisk konkurrent. Dette kan føre til en brandfarlig kollisionskurs. Med de baltiske staters og Polens medlemskab rykker de helt frem til Ruslands grænser. Den permanente placering af NATO-tropper, med opstillingen af panser og krigsfly i Baltikum og Polen, med etablering af en ”udrykningsstyrke”, Ukraines militære oprustning og NATO-øvelserne i Øst-Europa tjener alt sammen til krigsforberedelser, og er en provokation imod Rusland.

Tyskland er med i denne krig. Gennem brud på Tysklands forfatning er Tyskland blevet det militære knudepunkt for de USA og NATO-ledte angrebskrige.

Bundeswehr er involveret direkte eller indirekte i alle NATO-krige og bliver med dette formål for øje stærkt militært oprustet. Som del af europæisk ”forsvars” politik bliver der oprustet kraftigt. Ifølge forbundsregeringen bør der i de næste 15 år bruges yderligere 130 milliarder Euro til oprustning og bevæbning af Bundeswehr.

I weekenden den 18.-19. februar mødes NATO´s krigsstrateger som tidligere år til deres såkaldte NATO-‘sikkerheds’konference i München.

Et aktionssamarbejde afholder en demonstration imod konferencen og gennemfører en symbolsk omringning af stedet hvor den afholdes. Vi opfordrer vores læsere og venner til at deltage.

Forbundsrepublikken ud af NATO!

Slut med alle Bundewehrs indsatser i udlandet!

Stop rustningseksporten!

Læs mere om demonstrationen her

Arbeit Zukunft udgives af „Organisation für den Aufbau einer kommunistischen Arbeiterpartei Deutschlands“. Organisationen er medlem af Den internationale Konference af partier og organisationer CIPOML

Følg Arbeit Zukunft her

 

 

 

KPnet 20. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne