Arbejdere og uddannelse – Oktober Radio Århus

Robot
UDSENDELSEN 18. FEBRUAR 2017

Der er tale om en sandhed med modifikationer når de nye overenskomster fremhæver penge til efteruddannelse som et svar på den moderne teknologi.
Korte kurser er altså ikke det samme som en uddannelse. Og det at løfte folk fra at være ufaglærte til rent faktisk at kunne opstille og programmere eller f.eks. lave service på robotter og nye maskiner kræver en flerårig reel uddannelse.

Og en anden vigtig ting er, at i virkeligheden er der flere og flere vikarer ansat i industrien og de har – ligesom arbejdsløse – ikke mulighed for at optjene den anciennitet der skal til for at gøre brug af retten til uddannelse i overenskomsten.
Et uddannelses løft til alle er det der er brug for, og ikke blålys til de fastansatte.

Læs mere her:
Vi fortjener bedre end den nye OK-aftale: Sig Nej ved urafstemningen!

Et eksempel på arbejdspladser der ikke kommer tilbage er det grundstødte postvæsen, som regeringen efter regering har udliciteret og sparet væk. Det er for i øvrigt også et EU inspireret krav om såkaldt konkurrenceudsættelse, der har været med til at sætte turbo på den udvikling. Og nu må det stå klart for alle at hvis der skal sikres at breve kommer frem så skal det betragtes som en offentlig service som varetages af staten. Men det som man tænker hos EU og hos den nyliberale regering er at det sagtens kan sælges, og så må vi se om brevene når frem førend at den ene eller anden operatør er gået konkurs, eller om der er styr på brevhemmeligheden hvis facebook skulle kaste sig over postvæsenet.

Fake News begrebet er ligeså gammelt som medierne selv, og når de store medier i dag forsøger at rense sig som sandhedens kilder så er den pinagtigt tåkrummende når sandheden er at de ikke er gået aktivt ind i at gøre op med deres egen rolle i formidlingen af krigspropaganda bare i dette årtusinde. Virkeligheden er at vores store medier langt hen ad vejen er talerør for magthaverne.

LYT TIL UDSENDELSEN HER

Læs mere her:
Fake News – Falske påskud for censur

Husk der er demonstrationer Mod fattigdom rundt omkring i landet mandag den 20. februar.

KPnet 19. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater