Fake News – Falske påskud for censur

Fake News har altid været det normale og ikke undtagelsen, skriver det norske netmagasin og tidsskrift Revolusjon. Lige nu kører en hæftig kampagne i medierne om ’Fake News’ – hensigten er at åbne for censur. Både i EU og USA.

Af Revolusjon, Norge

fake_news

Fake news har altid været det normale og ikke undtagelsen. Falsk, vildledende og forvrænget nyhedsformidling har været et fænomen i årtier.

Det som er nyt er. at folk har mistet tilliden til mainstream-medierne og borgerklassens forvrængede verdensbillede.

De bortforklarende omskrivninger, fortielser og censuren, som i generationer har været mediestandarden, kan i dag let gennemskues af den som ulejliger sig ned at undersøge kilderne. Det kan vi takke internettet for – og millioner af frivillige som deler ud af deres viden. Derfor er mainstream-medierne i fritt fald, både når det gælder tillid og oplagstal.

Alternative nyhedskilder har ofte vist sig at give et langt sandere billede af virkeligheden end de etablerrede og «anerkendte» nyhedsbureauer som Associated Press, Reuters, BBC, AFP osv. Alle de nævnte har tætte forbindelser til – og er ofte finansieret af – de imperialistiske stater, de opererer ut fra. Derfor kommer de hysteriske angreb på «fake news».

Falske nyheder er kort og enkelt sagt blevet et problem, fordi de traditionelle borgerlige medier ikke længere har monopol på at formidle dem. I de ’gode gamle dage’ før internet og twitter, lod de etablerede mediers påstande sig vanskeligere modbevise. Og der fandtes kun få andre kanaler til at få modinformation. Sådan er det som bekendt ikke længere.

Læs hele artiklen hos Revolusjon her

Falske påskudd for sensur

 

KPnet 15. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater