Stop krigsøvelsen Aurora 17! NATO øver krig mod Rusland

Sverige bliver trukket tættere og tættere på NATO og alliancens krigsaktiviteter. 2017 er hundredåret for Oktoberrevolutionen, og det var fra panserkrydseren Aurora at de første skud blev løsnet mod Vinterpaladset. Med tung symbolik afholder NATO i år den største militærøvelse siden den kolde krig og giver den navnet Aurora. Dens retning er oprustning og krigstrusler mod Rusland. Fredsbevægelsen i Sverige – og i Danmark – siger STOP Aurora 17!

AuroraFor svenskerne er det stærkt provokerende at NATO har presset den såkaldte Værtslandsaftale igennem i 2016, der giver bl.a. giver mulighed for at bruge Sverige som opmarchområde i en mulig krig mod Rusland.

Amerikanske soldater vil blive landsat i Göteborg havn og også Gotland inddrages. Østersøen oprustes som et krigens hav. Øvelsen er planlagt til at finde sted fra d. 11. september til den 29. september.

Gæster fra fredsbevægelsen i Göteborg fortalte i efteråret på Fredsfestival Århus 2016 om øvelsen og modstanden, og også i Danmarks vil der blive fulgt op med oplysning og fælles aktiviteter fra “Århus mod Krig og Terror” og “Tid til Fred – Aktiv mod krig i København”.

Følg aktiviteterne – STOP Aurora 17!

Se facebooksiden Stoppa Krigsøvningen Aurora
Her kan man bl.a. læse:

STOPPA KRIGSÖVNINGEN AURORA!

– För att den innebär ett ytterligare närmande till kärnvapenalliansen Nato
– För att den bidrar till det försämrade säkerhetsläget kring Östersjön
– För att freden bevaras genom diplomati, samarbete och samtal

Se også

Reportage: Fredsfestival Aarhus 2016
KPnet 10. oktober 2016

 

 

 

Kpnet 22. januar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne