Krigsminister Hjort: Rusland truer vores sygehuse – oprust straks!

NATO kører det helt store skyts frem i Polen, hvor kampvogne og soldater i stort tal i disse dage indskibes over Tyskland, og den danske krigsminister Claus Hjort Frederiksen følger trop. I følge ham er vi nærmest allerede i krig med Rusland, der angiveligt truer danske hospitaler, infrastruktur og elforsyning. Op til Trumps magtovertagelse i USA sættes alle sejl til for at fastholde aggressionen mod Rusland.

Stop_krigspolitikken_banner
I et interview med Berlingske lægger Hjort Frederiksen regeringens linje frem. Kursen er sat for stærkt øget oprustning, der skal udmøntes i det kommende forsvarsforlig og køb af nye kampfly. Rusland fremstilles som en aktiv trussel mod Danmark og ‘forsvaret’ kan ikke komme op at stå hurtigt nok.

Kampagnen kører internationalt med udgangspunkt i Clinton-fraktionen i USA. Rusland beskyldes for hackning og den kommende præsident Trump der i sin valgkamp har nedtonet trusselsbilledet i forhold til Rusland anklages for landsskadelig virksomhed og samarbejde med Putin.

Hjort Frederiksen siger, efter samtaler med USA’s nuværende forsvarsminister:

– Der tegner sig et meget alvorligt og skræmmende trusselsbillede direkte mod Danmark.

– Statsstøttede russiske hackergrupper er klar til at angribe hospitaler, infrastruktur og elforsyning ved at bryde ind i computersystemer, så der går koks i indkaldelser og behandlinger i sundhedssystemet.

Det sidste har vi jo lige oplevet, da et af de nedbarberede sygehuse lavede fejl i indkaldelsen af kvinder til brystkræftundersøgelse. Det var sikkert også Putin der stod bag, og hverken nedskæringspolitikerne eller sygehusets fejl.

Forsvarsforlig i 2017 – med køb af nye kampfly

De angivelige og spekulative trusler uden påviselig realitet stiller i følge Hjort Frederiksen et “voldsomt skærpet krav til vores beredskab”.

Så er der varmet op til forhandlingerne om nyt forsvarsforlig, der skal gælde fra 2018. Her skal der bl.a. skaffes penge til de galopperende udgifter der vil følge at et køb af 27 stk. F-35 kampfly.

Oprustningen vil blive betalt med sociale nedskæringer, på bl.a. hospitaler og infrastruktur.  Fredsbevægelsen, fagforeninger og hele den kæmpende bevægelse må sige Nej til denne krigsøkonomi og den krigsophidselse der bygges op for at retfærdiggøre den. 2017 byder på et nyt år med truslen om fortsat krig og konfrontationer på verdensplan. Med en regering sammensat af milliardærer og generaler vil imperialistmagten USA næppe repræsentere en fredelig udvikling, men enhver nedtoning af krigsprovokationerne mod Rusland må betragtes som positive – samtidig med at aggressionen mod andre regioner og stater som f..eks. Kina eller Nordkorea må afvises.

Nytårstaler 2017: Nye uligheds-‘reformer’ på vej, mens Danmarks krige hyldes
KPnet 3. januar 2017

2017: På vej mod det andet århundrede med socialistiske revolutioner
KPnet 1. januar 2017

NATO i arbejdstøjet: Topmødets beslutninger føres ud i livet
KPnet 26. oktober 2016

 

 

 

KPnet 13. januar 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne