Nytårskuren og revolutionsåret – Oktober Radio Århus

Udsendelsen den 7. januar 2017

shostakovich
I de seneste uger har der igen været terrorangreb i Tyrkiet og mange andre lande.
Og det er i særdeleshed vær at bide mærke i Fredsvagtens markering af at de har stået ved Christiansborg i 5555 dage siden krigen mod terror begyndte i 2001.
Læs mere her:
Dag 5555 for FredsVagten ved Christiansborg – fint fremmøde til Lysdagen

Alt hvad vi sagde dengang, og alt hvad vi har lært af Imperialismens mange krige er at det ikke er og aldrig var en krig mod terrorisme. Terrorismen går tværtimod hånd i hånd med krigene og undtagelsestilstand og bliver brugt til at holde arbejderklassen nede.

Der er overenskomstforhandlinger på det private område i år, og vi har ikke stor tiltro til at “vores forhandlere” vil rejse nogle af arbejderklassens krav. Vi mener at 30 timers arbejdstidskravet bør stå centralt sammen med bl.a. afskaffelse af natarbejde og stop for ulønnede arbejdsprøvninger og tvangsaktivering og alt andet skidt og kanel.

Musikken er en sats “Aurora” fra Shostakovich, Symphony No.12 “1917”

I disse år er der en tendens til at monopolborgerskabet mere og mere tydeligt træder frem som en kynisk lille magtelite, der intet har til overs for nogen andre. Det afspejler sig i hele den tilgang samfundet har overfor børn og unge, hvor gravide fattige bliver mødt med krav om abort, hvor der ikke er råd til vuggestuer og børnehave og hvor folkeskolen i ghettoen ikke har overskud eller ordentligt personale til at lære udsatte børn noget.
Der er en klar sammenhæng mellem nutidens socialpolitik der i sit indhold og praksis er ekskluderende og hele den politik som i ord og handling angiver fattige som uønskede. Til det resultat som kaldes utilpassede unge.

Vi omtaler også kort bogen “Overklassemagt” og forbindelserne mellem borgerskabet og Cepos og Liberal Alliance og Bæredygtigt Landbrug og deres indflydelse på regeringens politik, som det bl.a. blev afsløret i gyllegate sidste år.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

KPnet 8. januar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater