Dag 5555 for FredsVagten ved Christiansborg – fint fremmøde til Lysdagen

fredsvagten-5555-dage_1Fotos: KPnet og Anna Dorthe Bertelsen

Der var et fint fremmøde til Lysdagen i skumringen ved Christiansborg, hvor det blev markeret at Fredsvagten efter 5.555 dage i protest mod Danmarks krige står her endnu. Selv om det må begrædes og harme, at Danmark nu har ført konstant krig mod andre folk og lande i gennem de seneste 15 år, så fortjener det hyldest og respekt at fredsvagterne så sejt har holdt fast i fredsfaklen. Dagen blev fejret med musik, sang, varm gløgg og te, varme smil og en fin stemning.

anna-dorthe-bertelsen_1
I modsætning til FredsVagtens tidligere mærkedage blev der ikke flaget med sort, men med de optimistiske fredsflag. Dag 5555 blev en markering af håbet og den stædige kamp for fred under sloganet: Vi må aldrig give op!

anna-dorthe-bertelsen_2
Siden den danske regering d. 19. oktober 2001 gik ind i den folkeretsstridige amerikanske krig mod Afghanistan har FredsVagten hver eneste dag demonstreret på pladsen, og krævet stop for denne og alle de efterfølgende krige som Danmark har medvirket i.

Se også

Bak op om LYSDAG d. 2. januar – FredsVagtens dag 5555 i protest mod Danmarks krige
KPnet 30. december 2016

 

KPnet 2. januar 2017

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater