FredsVagten onsdag d. 13.9.: 8000 dage i aktiv protest mod dansk krigspolitik

D. 13.9. har FredsVagten stået ved Christiansborg i 8000 dage i en aktiv protest mod Danmark som krigsførende nation og mod den krigspolitik alle regeringer uden undtagelse har ført siden 2001. Dybt integreret i et stadigt mere aggressivt NATO og EU. Modsætningerne mellem de imperialistiske magter skærpes mere farligt end nogensinde – at sige fra fra befolkningens side, at gå aktivt mod krigspolitikken er livsnødvendigt. Vi siger tillykke til FredsVagten for deres fastholden af modstanden mod danske regeringers krigspolitik. FredsVagten er en inspiration til at øge modstanden mod deltagelse i imperialistisk krig og oprustning. Dagen bliver markeret onsdag d. 13. september fra kl 15. Duk op og bak op om FredsVagten!

Pressemeddelelse i anledning af at FredsVagten ved Christiansborg nu har stået på Slotspladsen i 8000 dage med vores daglige demonstration for at minde politikere og medborgere om, at der er brug for en aktiv fredspolitik.

FredsVagten ved Christiansborg har onsdag den 13. september 2023 stået på Christiansborg Slotsplads hver evig eneste dag i nu 8000 dage. Siden USA med Danmarks opbakning i efteråret 2001 erklærede ”krigen mod terror”. Vi står der for dagligt at minde folk og Folketinget om, at vejen frem mod fredelige løsninger og samvær først og fremmest er nødt til at bygge på dialog, samtale og gensidig forståelse af hinanden. På konfliktnedtrapning og mægling. Altså ORD.

“Fred skal skabes med fredelige midler”, som der står skrevet i Artikel 1 i både FN-deklarationen og NATO-traktaten.

“Fred er sværest med våben”, siger FredsVagten.

Men folketinget vælger fortsat krig, mere og mere militær og uforsonlig konfrontation til stor tilfredshed i våbenindustrien og hos dødens øvrige købmænd.

”Man vinder simpelthen ikke en krig med ord. Det gør man med våben”, som statsminister Mette Frederiksen med overbevisning udtaler, mens hun i Ukraine-krigen puster til ilden i konflikten mellem Rusland og eller USA/NATO/EU.

Regering og Folketinget spiller russisk roulette med sikkerheden i Europa og den øvrige verden ved ensidigt at sende våben; våben som dræber tusindvis af civile og soldater. Som smadrer sjæle og legemer. Som efterlader lande i mangeårigt fjendskab, ødelæggelse og forurening. Som måske udløser en atomkrig eller bombede atomkraftværker (husk Tjernobyl 1986). Aldrig er der blevet brugt så mange penge på militært isenkram fremstillet til at skabe død og ødelæggelse i generationer efter at krigene er sluttet. De mange krige, som Danmarks yderst aktivt har deltaget i de sidste 25 år, har alle været fiaskoer med lande efterladt i kaos: Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Mali og snart Ukraine. Så hvis våben og militært isenkram var et fredsforebyggende og fredsskabende tiltag, ville verden for længst være blevet et fredeligere og tryggere sted at leve. Men det er verden ikke blevet. Tværtimod.

Verden brænder. Mennesker og lande smadres. Atomkrigen lurer.

Derfor er der kun én vej – og den er sværere end at sidde og grine fjoget i et F-16-krigsfly, som præsident Volodymyr Zelinskyj og statsminister Mette Frederiksen for nylig gjorde – den vej kræver tid og vilje; den kræver at man er nødt til at tale sammen, selv om man ikke kan lide hinanden; den kræver hjælp fra folk, som har forstand på fredsforhandlinger og konfliktløsninger.

KRIG ER FORAGT FOR LIV – FRED ER AT SKABE Nordahl Grieg, 1936

På vegne af FredsVagten
Kristian Svendsen, fredsvagt


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne