Politisk musik: Amerikanske legender indspiller hyldestalbum til Anne Feeney

tribute_ann_feeney

I 46 år har Anne Feeney arbejdet og sunget for fred, retfærdighed, arbejdernes rettigheder, feminisme, lighed og miljø rettigheder. Hun er gået i front med musikken som redskab for retfærdighed, hun har vendt musikken til et redskab, der kan inspirere ungdommen eller bruges som våben mod strejkebrydere.

I al hemmelighed har en lang række legendariske kunstnere indspillet 16 sange med tekst og musik af Ann Feeney på et hyldestalbum. Titlen ‘War on the Workers’ med tilføjelsen ‘A Tribute to Anne Feeney’ er taget fra et af hendes mest markante numre, spillet ved frontlinjen i talrige strejkekampe og demoer ikke bare i USA, men i over 40 lande, hvor Ann Feeney har sunget for den kæmpende bevægelse.

Blandt de medvirkende stjerner inden for amerikansk folkemusik og politisk musik er folk som Peter Yarrow (Peter, Paul and Mary), Holly Near, Dan Bern og Anti-Flag. Initiativet kommer fra hendes datter Amy Sue Berlin, der også medvirker. Anne Feeneys mand, den svenske kunstner Julie Leonardsson, har lavet det stærke omslag.

Anne Feeney: Wikipedia

Huffington Post skriver ved udgivelsen:
– Ann Feeney har lavet rav i den i årtier. Som en af de mest fremtrædende musikere i sidste århundrede, som benyttede sig af musikken som et redskab i kampen for retfærdighed, har hun perfektioneret sit håndværk, der gør hendes sange til et arsenal, der kan inspirere unge sjæle, eller blive slynget som projektiler mod skruebrækkere, der bryder en blokade.

Se
Legendary musicians release benefit tribute album for renowned political folksinger Anne Feeney

Anne Feeney kommer fra Pittsburgh, PA, som datter af en uforfærdet minearbejder-organisator, som også brugte musikken til at formidle budskabet om solidaritet til arbejderne.

Hun har taget udgangspunkt i og hele vejen igennem været nært knyttet til IWW – Industrial Workers of the World – den syndikalistiske amerikanske fagforeningsorganisering, der også har haft  grundlæggere af den amerikanske politiske arbejder- og folkemusik som Joe Hill og Woody Guthrie blandt sine artister.

Anne Feeney har rejst overalt i USA og ofte besøgt Canada, Irland og Sverige – og også Danmark. Blandt andet til Fredsfestival på Karens Minde i Sydhavnen og Socialt Forum i 2006.

Lyt, køb eller download her – alle indtægter går til Anne Feeney

https://annefeeney.bandcamp.com/releases

Se mere på

Anne Feeneys hjemmeside

Anne Feeney facebook

Se også

Anne Feeney – bærer af amerikansk arbejdersangtradition
KPnet 10.oktober 2004

Julie Leonardsson – en skarp svensk satiretegner
KPnet 14. oktober 2004

Et brag af en Fredsfestival – Karens Minde 21. maj 2005
Stop Terrorkrigen

Pragtkoncert for systemskift
KPnet 14. december 2009

 

KPnet 28. december 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater