Erdogan-regimet foretager masseanholdelser af HDP-parlamentarikere!

Demonstration mod anholdelsen af HDP parlamentsmedlemmer
lørdag den 5. november kl. 13
Nørreport Station, Nørre Voldgade 13, 1360 Kbh

Pressemeddelelse
FEY-KURD, Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark
 
selahattin-demirtas-hdp-kurdish-obama-figen-yuksekdag-670Selahattin Demirtas og Figen Yüksekdag – de to topledere i venstrefløjspartiet HDP – er arresteret sammen med mange parlamentarikere fra HDP Erdogan-regimet slår til mod alle sine modstandere for at sikre uindskrænket magt De kurdiske organisationer i Danmark i Fey-kurd appellerer til regeringen og de danske medier om at bryde tavsheden og fortielsen af undertrykkelsen

HDP’s medformænd Yüksekdag og Demirtas er blevet anholdt!

Tyrkisk politi har torsdag nat igangsat en koordineret aktion mod HDP-parlamentarikere. Medformændene for HDP – Folkenes Demokratiske Parti, Figen Yüksekdag og Selahattin Demirtas er blevet anholdt efter deres hjem er blevet ransaget af politiet.

Foreløbig er 14 parlamentarikere blevet anholdt, dog stiger antallet af anholdte fra minut til minut. I skrivende stund er følgende parlamentarikere blevet anholdt; Figen Yüksekdag, Selahattin Demirtas, Leyla Birlik, Ziya Pir, Nursel Aydogan, Selma Irmak, Ferhat Encü, Mehmet Ali Aslan, Sirri Sureyya Onder, Nursel Aydoğan, Gulser Yildirim, Idris Baluken, Garo Paylan, Abdullah Zeydan og Mithat Sancar.

Som bekendt fik Erdogans regime før sommeren ophævet 49 ud af 59 HDP-parlamentarikeres immunitet. Siden den mislykkede kup den 15. juli 2016, har Erdogan igangsat en større heksejagt på alle regeringskritiske og demokratiske kræfter, herunder akademikere, journalister, skolelærer, statsanklagere, dommere m.fl.

De seneste måneders begivenheder, såsom nedlukning af kurdiske og regeringskritiske medier, samt masseanholdelser og forfølgelse af demokratiske kræfter har netop peget på denne udvikling.

Som FEY-KURD, Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark, er vi dybt bekymrede for Tyrkiets fremtid og fordømmer Erdogans regime.

Vi opfordrer den danske regering til at tage en konkret stilling til det videre samarbejde med Tyrkiet. Som medlem af Nato og EU har Danmark et ansvar, som vi opfordrer regeringen til at påtage sig.

Og vi opfordrer de danske medier til at gøre deres pligt om at oplyse den danske offentlighed om den udemokratiske udvikling i Tyrkiet, som de har været tavse om de seneste måneder.

FEY-KURD,
Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark
Retortvej 45, 2500 Valby,
E-mail: feykurd@gmail.com

KPnet 4. november 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne