Nye skridt mod Politistat.dk: Berygtet masseovervågningssystem indføres

Rigspolitiet køber nu et nyt overvågningssystem, der vil kunne bruges til politisk sindelagskontrol bredt i befolkningen. Det skal angiveligt ‘forebygge’ forbrydelser ud fra masseovervågning.

tracking-people-copyEn persons netværk registreres ud fra overvågningsdata

Terrorangrebet ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade i februar 2015 er udnyttet til en opstramning af lovgivningen i retning af mere masseovervågning og indskrænkning af retssikkerheden. Allerede en uge efter lå planen ”Et stærkt værn mod terror” klar på regeringens bord, og som en følge af denne plan køber Rigspolitiet nu et nyt og stærkt kritiseret overvågningssystem, hvor en persons netværk registreres ud fra overvågningsdata.

Software systemet kommer fra firmaet Palantir Tecnologies, der også har CIA, FBI, NSA og det amerikanske militær som kunder, og benytter sig af det såkaldte ‘predictive policing’, hvor idéen er at oplysninger der er opnået gennem masseovervågning fra diverse kilder køres igennem systemet og trækker mønstre ud af de tilgængelige oplysninger. Man vil kunne søge efter alt, ikke kun forbryderisk adfærd, eller specifikke mønstre der tyder på forberedelse af terrorhandlinger, men lige så vel efter alle former for politiske organiseringer eller holdninger.

Ifølge Information bliver systemet også anvendt i opsporingsarbejde, bl.a. blev det benyttet som hjælpemiddel ved drabet på Osama bin Laden. Det kaldes derfor også en ‘killer app’.

Systemet skal bruges af både PET, Rigspolitiet og politikredsene og kilderne vil bl.a. være oplysninger fra facebook og andre sociale medier.

En af systemets store investorer var CIA, en anden milliardæren Peter Thiel, der også var blandt de første der skød penge i facebook. Facebook har fra sin fødsel kunnet betragtes som værende et redskab til masseovervågning ved siden af sine andre funktioner.

Det er ønsket at oplysningerne skal kunne samkøres gennem FBI og Europol. Det gør det ikke mindre vigtigt for magthaverne og EU at presse Europol ned over hovedet på danskerne, på trods af det tydelige nej der blev givet til den overnationale retspolitik ved folkeafstemningen om vores retsforbehold.

Kontrakten med Palantir underskrives i november.

Kilde bl.a.
Danmark køber overvågningssystem for millioner hos NSA-leverandør
Information 28. oktober 2016

Se også

Overvågning: Regeringen vil tjekke studerendes computere
KPnet 30. september 2016

Årsdag for terroraktion i København: Nye skridt mod politi- og overvågningsstat
KPnet 14. februar 2016

 

 

28. oktober 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater