Nej til amerikanske kampstyrker på norsk grund! – Af kpml (Norge)

Norden bliver i stadigt stærkere grad indrulleret i NATO’s globale oprustning. Vores lande bliver gjort til opmarchområde og baser i en større plan for USA’s verdensdominans og mulige krigsplaner. I forhold til Norge forsøger NATO nu at tage et stort skridt – at gøre Trøndelag til en fast base for amerikanske marinesoldater. Den norske regering vil fremlægge en såkaldt langtidsplan om forsvaret d. 4. november.

Vehicles and equipment are staged at the designated offload pier during a pre-planned Single Ship Movement and offload of military equipment from a Maritime Prepositioning Force ship in the Tr¯ndelag region of Norway. U.S. Marines from 2nd Marine Logistics Group out of Camp Lejeune, NC, in coordination with their Norwegian counterparts, are modernizing some of the equipment currently stored within six caves as a part of the Marine Corps Prepositioning Program-Norway by placing approximately 350 containers of gear and nearly 400 pieces of heavy rolling stock into the storage caves. Specific equipment which will greatly increase the program's readiness includes M1A1 Main Battle Tanks, Tank Retrievers, Armored Breeching Vehicles, Amphibious Assault Vehicles, Expanded Capacity Vehicle (ECV) Gun Trucks and several variants of the MTVR 7-1/2 ton trucks. Planning for this equipment refresh began in the spring of 2010. Marines and contractors from Blount Island Command in Jacksonville, Fla. and Marine Corps Forces Europe and Africa are also in Norway to ensure the operation is conducted in a safe and timely manner.
Af kpml, Norge

USA og regeringen ønsker at 300 amerikanske US Marines skal udstationeres permanent i Trøndelag. Dette er et dramatisk brud med den norske basepolitik fra 1949.

Forslaget fra regeringen er stillet på amerikansk initiativ og uden at Stortingets forsvarskomité var orienteret. Forslaget blev lanceret samtidigt med præsentationen af forsvarsbudgettet for 2017.

Fremmede styrker i stedet for norske

Forsvarsbudgettet lægger op til dramatiske nedskæringer i det norske territorialforsvar, først og fremmest på grund af de enorme investeringer i nye jagerfly og andet offensivt krigsmateriel. Samtidigt vil regeringen altså tillade fremmede hærstyrker på norsk jord! Disse styrker vil ikke stå under national kommando, men vil være direkte underlagt Pentagon. US Marines giver ingen sikkerhed, men er en direkte trussel mod land og folk. I en given situation vil disse blive rene okkupationsstyrker.

Baseerklæringen tilsidesat

Den såkaldte baseerklæring blev afgivet af regeringen Gerhardsen som et nødvendig greb for at få Norge kuppet ind i NATO (Atlantpagten) i 1949.

Her blev det slået fast, at der ikke ville blive åbnet op for baser for fremmede landes tropper på norsk territorium så længe Norge ikke er under angreb eller udsat for trusler om angreb.

Baseerklæringen er gennem årene blevet omgået gennem opbygningen af aflytningsposter og radaranlæg samt gennem forhåndslagring af amerikansk militærudstyr. Men til dato har der aldrig været tale om at fremmede soldater skulle blive permanent udstationeret på norsk grund.

Nej til fremmede tropper på norsk grund

Det er nødvendigt at rejse folkelig modstand mod dette grove angreb på norsk suverænitet. Baseerklæringen har været en forudsætning for at et flertal af det norske folk har accepteret NATO-medlemskabet. Hvis baseerklæringen ikke blir respekteret, må norsk NATO-medlemskab tages op til fornyet diskussion.

Ingen fremmede soldater på norsk grund!

Læs også

USA vil have sine soldater til Norge allerede fra nytår
Avisen.dk 19. oktober 2016

NATO: Krigen om vores tanker
KPnet 10. oktober 2016

EU og NATO sikrer ikke fred og fremgang, men det modsatte
Kpnet 15. juli 2016

NATO-topmøde: De nordiske lande har allerede underskrevet en Håndfæstning
Kpnet 8. juli 2016

KPnet 19. oktober 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater