Tribunalforeningen: Sandheden om Danmarks krige skal frem

Tribunalforeningen til undersøgelse af Danmarks krige i Irak og Afghanistan blev stiftet 30. januar i år og lancerer nu egen hjemmeside.

Som bestyrelsesmedlem Jørgen Witte sagde i sin tale ved Folketingets åbning: “Denne sag dør ikke! Hvis Folketinget ikke kan eller vil undersøge angrebskrigene grundigt, må folket selv gøre det. Sandheden skal frem NU!”

Det er Tribunalforeningen mål at sikre dannelsen af et sådant folkeligt tribunal, og den nye hjemmeside vil utvivlsomt være et godt bidrag til dette arbejde og til debatten.

hjemmeside-tribunal

Regeringen nedlagde den officielle Irak- og Afghanistankommission straks efter sin dannelse, og Venstre håber at kunne knibe udenom en undersøgelse af partiets og ikke mindste Anders Fogh Rasmussens handlinger og rolle omkring beslutningen. Regeringen har i stedet besluttet at iværksætte en historisk undersøgelse af Danmarks krige, der ikke vil kaste lys over det juridiske ansvar og vil blive gennemført af håndplukkede historikere og uden fuld adgang til kommissionens dokumenter. En ren syltekrukke.

Som Jørgen Witte beskriver det i sin tale:

“Vi ved alt for lidt om, hvordan Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, med et lille flertal førte os i krig. Pressen har afsløret, at han et helt år tidligere i al hemmelighed havde lovet præsident Bush opbakning til en krig.

Da grundlaget for krigen blev afsløret som falske påstande om masseødelæggelsesvåben i Irak, fandt man på nye begrundelser. Ministerierne måtte producere folkeretlige begrundelser for angrebskrigen, der var i strid med Grundloven og uden mandat fra FNs sikkerhedsråd”.

Hele dette forløb bør undersøges og dokumenteres.

Tribunalforeningen arbejder efter en tidsplan som man kan finde på hjemmesiden. I øjeblikket sammensættes selve tribunalet, men foreningen har også igangsat en række former for udadvendt arbejde.

D. 23. oktober holder Tribunalforeningen et offentligt møde, hvor journalist Bo Elkjær, der er kendt for sin viden omkring Irakkrigen og bl.a. har modtaget Cavlingprisen for sin dækning af optakten af den vil fortælle om den britiske Chilcot undersøgelse.

Se mere
Offentligt møde 23. oktober: Journalist Bo Elkjær fortæller om Chilcot rapporten – samt debat om Tribunalforeningens arbejde

iraktribunal-a4-coptil-netStøt foreningen og modtag en folkeaktie

Tribunalforeningen søger midler til gennemførelsen af selve tribunalundersøgelsen, og opfordrer alle interesserede til at melde sig ind i foreningen, også for at udbrede kendskabet til foreningens arbejde og dens mål.

Ved bidrag over 500 kr. sender foreningen en signeret folkeaktie udført af billedkunstneren Thomas Kruse.

Besøg hjemmesiden Iraktribunal.dk

Her finder man dokumenter, uddelingsmateriale, artikler mm.
Medlemskab koster 100 kr.

Se også Tribunalforeningen på facebook


KPnet 5. oktober 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater