Ud med dansk krigspolitik – Gerd Berlevs tale ved protesten på Slotspladsen ved folketingets åbning

Gerd Berlevs tale for Tid til fred/Aktiv mod krig ved protesten til folketingets åbning 4. oktober 2016

gerd_berlev

Siden midt 90’erne har Danmark udviklet sig til et meget krigerisk og fremmedfjendsk land. Danmark har konstant været i krig de seneste 15 år. På fredag, den 7. oktober, er det 15 år siden USA invaderede Afghanistan. Fredsvagten har stået her på Slotspladsen lige siden.

Krigsfiksering og militarisering af det danske samfund er gennemgribende, det danske forsvar er i dag krigens politik. Den danske indsats i de militære alliancer øges og krigsindustrien lugter guld – antallet af medlemmer i DI’s afdeling for forsvars- og aerospace virksomheder FAD er steget til nu 75 medlemmer mod kun en håndfuld før årtusindskiftet.

Befolkningerne ude i verden betaler med liv og førlighed og ubegribelige ødelæggelser

* Danmark har bundet sig til krigeriske løsninger via NATO & EU – det betyder også støtte til diktatorer i vestlig forklædning og medvirken til undertrykkelse af menneskerettigheder

EU, USA og NATO går hånd i hånd om oprustning, krige og kontrol over resten af verden. Siden 2001er samarbejdet intensiveret mellem EU og NATO, sidst på NATO-topmødet i juli. De nordiske forsvarsministre underskrev i maj en håndfæstning med USA. Den sætter fuld fart på militariseringen af Norden og deltagelsen i militære indsatser overalt i verden. Danmark står forrest, når USA/NATO/EU vil sende flere tropper, fly og bomber i den hellige konfliktløsnings navn. Dansk ”forsvar” opererer i Irak, Syrien, Afghanistan, Mali, Middelhavet, Den Persiske golf, Balkan, de baltiske stater og missilforsvaret.

Danmark samarbejder med besættelsesmagten Israel, samarbejder med det stadig mere fascistiske Tyrkiet, med Saudi Arabien der sønderbomber Yemen og ikke mindst er hele krigspolitikken et halehæng til USA’s ønsker.

* Alt for mange danske skattekroner bliver brugt på oprustning og krigspolitik, herunder kampfly og Krigsindustrien støttes både direkte og indirekte

Kongehus, forsvars-, stats- og udenrigsministre og generaler er på konstant rutefart til danske missioner, og våbensalgsfremstød verden over.

Hver en krone der bliver brugt på bomber og kanoner kunne være brugt til samfundsnyttige formål. Uden krigsproduktion behøvede ingen i verden sulte eller mangle uddannelse. Krig er et helt uantageligt spild af verdens ressourcer.

For at legitimere fortsat krig fyldes vi med løgne og fjendebilleder, frygt og angst

* Danmark holder hånden over krigsforbryderne med Anders Fogh Rasmussen i spidsen og medvirker til nye krigsforbrydelser, imens interneres krigenes ofre

Udviste asylsøgere, der venter på en uvis hjemsendelse parkeres i nedlagte fængsler og berøves retten til et socialt liv. Sagsbehandlinger trækkes ud i det uendelige og i mellemtiden er alt uvist. Det er tortur. Det foregår i Danmark, lige nu.

Krigenes virkelige årsager forties. Pressen medvirker til fortielserne, misinformationen og løgnene. Krigszoner og interneringslejre holdes så langt væk fra rampelyset som muligt. Grundigt journalistisk arbejde belønnes med fyringer, whistleblowing med fængsel. Men virkeligheden kan ikke gemmes helt væk, og der lækkes afslørende dokumenter i en lind strøm.

I dag står VI her og siger fra. Krigspolitikken er grundlaget for den imperialistiske, neokoloniale udbytning og undertrykkelse, grundlaget for de riges rigdom, grundlaget for et umenneskeligt samfund. Dette grundlag, dette tæppe, skal vi trække væk under fødderne på regeringen for at skabe et nyt og menneskeværdigt samfund.

Alle jer og alle de grupper der er tilstede her i løbet af dagen må deltage i samarbejdet for at skabe endnu større fælles protester – modstanden mod dansk krigspolitik er en vigtig og integreret del af en større bevægelse for et retfærdigt samfund. VI i TID TIL FRED, vil gerne sige til regeringen:

Nej til dansk krigsdeltagelse – nej til oprustning – vi vil ud af EU – og ud af NATO

Giv plads til mennesker, plads til liv – det er TID TIL FRED

 

KPnet 4. oktober 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater