Stop lukningen af det tyrkiske Hayatin Sesi TV: For presse- og ytringsfrihed

For øjeblikkelig ophævelse af sendeforbuddet for Hayatin Sesi TV!

Af DIDF – Føderationen af Demokratiske Arbejderforeninger i Tyskland

hayat_televizyonu-1

Igennem de seneste måneder har den tyrkiske regering i ly af undtagelsestilstanden påført presseorganer og forskellige medier sanktioner.

Denne bølge af  undertrykkelsesforanstaltninger har ytret sig med indgreb mod forskellige regeringskritiske kanaler efter angreb fra bøllebander, der støtter regeringen, og fra sikkerhedsstyrkerne. Allerede for nogle uger siden blev dagbladet Özgür Gündem lukket.

Med dette indgreb og med lukningen af 10 andre regeringskritiske sendere har undertrykkelsen nået et nyt niveau af antidemokratiske og diktatoriske foranstaltninger.

Blandt disse stationer, der har fået sendeforbud, er også Hayatin Sesi TV, som er kendt for sine kritiske bidrag og utrættelige rapportering om menneskerettighedskrænkelser og andre vigtige demokratiske spørgsmål. Stationen har i de seneste 3 måneder fået fire  store bøder.

I en kendelse fra den tyrkiske premierministers kontor har den regulerende myndighed for privatejede TV-stationer med et dekret godkendt lukningen af regeringskritiske tv-kanaler.

Dermed er der gennemført et nyt voldsomt angreb på presse- og ytringsfriheden under påskud af nødforanstaltninger i forbindelse med kupforsøget.

Formålet med sådanne nye angreb på presse- og ytringsfriheden er klart: Den tyrkiske regering, under ledelse af Erdogan, forsøger dermed at forhindre folks ret til information og at lukke munden på regeringskritiske medier og stemmer.

Sandheden skal bringes til tavshed. Det kan vi progressive kræfter i Tyskland og alle andre steder i verden ikke lade stå til.

Vi, Føderationen af Demokratiske Arbejderforeninger i Tyskland (DIDF), solidariserer os med alle medier, der er udsat for den tyrkiske stats undertrykkelse.

Vi opfordrer derfor alle organisationer, fagforeninger, partier og foreninger til at forsvare demokratiske værdier som presse og ytringsfrihed, og solidarisere sig med kanaler som Hayatin Sesi TV.

Vi opfordrer alle intellektuelle, akademikere, fagforeningsfolk, arbejdere, valgte repræsentanter, politikere og alle demokratisk sindede til at engagere sig i denne sag.

DIDF- Landsledelsen

Facebook Hjemmeside

Se også

DET EUROPÆISKE JOURNALISTFORBUND FORDØMMER FJERNELSE AF 11 TYRKISKE TV-KANALER

Erdogan-regimet har i praksis lukket mindst 11 regimekritiske TV-kanaler ved at fjerne dem fra satellitplatformen Türksat. Det er bl.a. TV, Hayatın Sesi, Azadi TV, Jiyan TV, Van TV, TV 10, Denge TV og Zarok TV.

– Under påskud at bekæmpe terrorisme, benyttes undtagelstilstanden til at gøre oppositionen tavs. Beslutningen om at fjerne disse TV-kanaler er komplet ulovlig og klar krænkelse af mediefriheden og samtidig et angreb på offentlighedens ret til information, erklærer det tyrkiske journalistforbund.

Siden undtagelsestilstanden blev indført er mere end 100 journalister blevet fængslet, omkring 2500 er blevet fyret fra deres stillinger og 660 officielle pressekort er annulleret af myndighederne.

Se

Turkey: 11 TV channels removed and state of emergency extended

 

KPnet 29. september 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne