’Inger dræber’: Aktivister fra Asylret får bøde for aktion i folketinget

En protest i folketinget mod de barske stramninger af asylpolitikken er afsluttet med bøder til otte aktivister

inger_draeber

De danske asyl og flygtningelove er af Løkke-regeringen blevet strammet igen og igen. De tager sigte på at gøre det så lidt tillokkende at være flygtning i Danmark, at asylsøgere igen vil tage flugten. ’Smykkeloven’ vakte international harme.

Stramningerne er knyttet til Inger Støjbergs navn. Hun er udlændinge-, integrations- og boligminister og har stået for udformningen af lovene med de mange brutale stramninger.

De er mødt af massive protester. En af dem fandt sted i folketinget den 20. november 2015, da første runde af stramninger var til anden og trediebehandling. Otte aktivister fra Asylret rullede et banner ud, hvor der stod ’Jeres Stramninger Dræber’. Nogle af dem råbte det ud over salen.

I deres løbeseddel hed det blandt andet:

I dette øjeblik aktionerer aktivister bl.a Asylret i Folketinget under dagens 2. og 3. behandling af lovforslag L62… Retorikken og de politiske holdninger minder om de daværende danske myndigheders afvisning af flygtninge fra nazismens Tyskland i 1930’erne og 1940’erne. Lige så urimelig er de nuværende danske myndigheders ’stramme og konsekvente udlændingepolitik’ over for nutidens flygtninge. Som aktivister og borgere i Danmark siger vi fra. Vi gør opmærksom på, at stramninger dræber.”

Folketingets formand Pia Kjærsgaard afbrød mødet Folketingsbetjente fik hurtigt revet banneret over. Resultatet var, at der kom til at stå: ’Inger Dræber’.

Noget sådant skal selvfølgelig straffes. Otte aktivister har nu fået bøder på mellem 1500 og 2000 kroner. De har erkendt, at de har forstyrret folketinget og har accepteret bøden. Derfor droppes en planlagt retssag.

Se også

Asylansøgere ud i kulden: Løkke kun råd til telte
KPnet 13. november 2015

Flygtninge i Danmark: Næste runde stramninger kommer nu
KPnet 4 .januar 2016

Stramninger vedtaget: Modstanden mod Danmarks menneskefjendske asylpolitik bliver stærkere
KPnet 29 .januar 2016

 

 

KPnet 25. august 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne