Rødt og revolutionært sommertræf: Glimt fra debatten

Fredag aften copySommertræf er også kultur, underholdning og røde fællessange

Vi bringer glimt fra APKs sommertræf, der stadig er i fuld gang. Det meldes at stemningen er i top, og at debatterne giver masser af vitaminer til den daglige kamp. Oplæg og diskussioner sætter fingeren på hvad der er særligt vigtigt i klassekampen lige nu; hvad skal der til for at styrke kampen for et Damark fri af de imperialistiske alliancer NATO og EU, for at styrke den daglige kamp mod fattigdom, social udstødning og opbygning af  slagkraftige netværk – herunder opbygningen af en kæmpende folkefront.
Opdateret 1. august

Folkefront – hvordan bygges den op

Lørdag diskuterer træffet Folkefronten. Hvad vil det sige – og hvorfor er den nødvendig?

Lisbet Bonde_folkefront copyLisbet Bonde lægger op til debat om Folkefronten. Hvad betyder det at samle til fælles kamp. Et lille uddrag fra Lisbets oplæg:

Folkefronten rummer hele bredden af den folkelige modstand, folk fra forskellige grupper i befolkningen. Folkefronten styrkes, når de rigtige krav bliver stillet i centrum. De krav der bringer bevægelsen videre, de krav som på det aktuelle tidspunkt kan samle bredest muligt og flest muligt. Og når den rigtige forhandling, aftaler og kompromisser bliver gennemført mellem de aktuelt deltagende personer og grupper.
Folkefronten er også til stede på Christiansborg den 4.oktober. Her vil arbejderklassen være repræsenteret, krigsmodstanden, modstanden mod fattigdom osv. Folkebevægelsen mod EU bør bestemt også være der. At give de forskellige bevægelser taletid og plads er meget vigtigere end at give ordet til forskellige folketingspolitikere.

Læs Lisbets oplæg på KPnet
Folkefronten: Vi har brug for en stærk fælles modstandsfront

Socialisme og folkefront

Hvordan er sammenhængen mellem den daglige kamp og en kamp for et socialistisk samfund? Mellem folkefront og socialisme?

Franz Krejbjerg - om socialismeFranz Krejbjerg lægger op til denne vigtige debat og oplægget bringes senere på KPnet

Danmark ud af EU – vi stiller krav om folkeafstemning

Jesper Morville copyJesper Morville fra Folkebevægelsen mod EU beskrev i et spændende oplæg fredag aften baggrunden for Brexit, og de store perspektiver den britiske udmeldelse har – også for EU-modstandens muligheder i Danmark. Første skridt er en stærk underskriftsindsamling med kravet om en dansk folkeafstemning om at forlade EU og at få udbredt debatten om alternativet – et Danmark fri af EU.

Læs Jespers oplæg bragt på KPnet
Jesper Morville på APKs Sommertræf: Brexit – de store perspektiver og muligheder

Kamp mod fattigdomspolitikken

Fredag eftermiddag fortalte Lisbeth Sand suppleret af Marianne Grann om organiseringen af modstanden mod fattigdomspolitik, skiftende regeringers nedskærings’reformer’ og mistænkeliggørelse af de der bliver ramt af arbejdsløshed og sygdom. De er begge aktive i Folkebevægelsen for Social retfærdighed. De kæmper her og i andre sammenhænge for at opbygge netværk og synlige aktioner.

KPnet bringer senere video og/eller radioindslag fra oplæg og debat

OLYMPUS DIGITAL CAMERALisbeth Dand og Marianne GrannLisbeth Sand stående til venstre og Marianne Grann siddende

Læs senere indlæg af Lisbet Sand bragt på KPnetBlogs
Danskerne begynder at handle – se skriften på væggen inde på borgen!!

Danmark og NATO opruster til krig

NATO bygger op til konfrontation mod Rusland, og Danmark er en vigtig brik i oprustningen. Hvordan styrker vi fredskampen?

Gerd Berlev copyGerd Berlev, der er aktiv i Tid til Fred – Aktiv mod krig fortalte om den amerikanske håndfæstning som de nordiske statsministre har underskrevet omkring fuld opslutning om USA/NATOs aggressive imperialistiske planer. Også EU lægger op til en stærk militær oprustning tæt forbundet med NATO og med egne supermagtsambitioner.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAFaren for krig i Europa er skræmmende reel

Nye kampfly, bygget til at bære atomvåben er tiltænkt en betydelig rolle i fremtidens trusselsbillede og krige. John Jeppesen fortalte om den aktuelle kampagne mod flykøbet i Nej tak til nye kampfly, der er aktiv i en række byer landet over.

Rødt og revolutionært sommertræf fortsætter med flere debatter, bl.a. med nyt om situationen i Tyrkiet, udflugter i omegnen og festaften.


Kup og stramninger i Tyrkiet

Sati fortæller levende om situationen i Tyrkiet og Erdogans fremfærd som enevældig hersker og om “Guds gave” ved kuppet

Sati
Træffet slutter søndag. Vel mødt på næste års træf!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Se oplæg fra træffet bragt på KPnet (opdateres løbende)

Brexit – de store perspektiver og muligheder
Jesper Morville

Folkefronten: Vi har brug for en stærk fælles modstandsfront
Lisbet Bonde

 

 

KPnet 30. juli 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater