Militarisering i Frankrig: Nationalgarde skal dannes ‘hurtigst muligt’

Frankrig har siden november 2015 været et land i undtagelsestilstand, og nu annoncerer præsident Hollande, at der hurtigt skal etableres en nationalgarde, der ”skal passe på folk”. Terrorangrebene udnyttes til militarisering, vold, kontrol med befolkningen og likvidering af demokratiske rettigheder. Der er en farlig og uhyggelig militarisering i fuld gang i Europa, en oppisket stemning af vold og krigstrusler.

jade helmet_US national guard“Jade Helm” 2015: Den amerikanske nationalgarde træner i nedkæmpelse af folkelig opstand og militær undtagelsestilstand i 7 amerikanske stater

Idéen om nationalgarden blev lanceret umiddelbart efter angrebet i Nice på Bastille-dagen d. 14. august, og gentages nu umiddelbart efter drabet på den katolske præst Jacques Hamel, som Islamisk Stat angiveligt har taget ansvaret for. Hollande appellerer til landets ‘patrioter’ i militærets reservetropper og andre frivillige om at melde sig til aktiv tjeneste, og den nærmere plan for en fransk nationalgarde vil blive fremlagt først i august. Den forventes at blive ekspederet gennem parlamentet i løbet af september.

I følge Hollande skal nationalgarden “hjælpe politiet i kampen mod terror”.
Hollande fik øjeblikkelig opbakning fra bl.a. Marion Le Pen – niece til Marine Le Pen, der tweetede:

“I Vest som i Øst må kristne rejse sig for at modstå Islam! og hun tilføjede: Overfor den trussel som hviler over Frankrig, besluttede jeg at gå ind i den militære reserve. Jeg opfordrer alle de unge patrioter til at gøre det samme”

Undtagelsestilstanden i Frankrig har betydet skærpet kontrol af befolkningen generelt. Under klima­topmødet COP21 blev aktivister sat i præventiv husarrest, for nylig fik en journalist forbud mod at opholde sig på gaden under en demonstration, og der sker ransagninger uden dommerkendelse.

Hollande-regeringen dekreterede også demonstrationsforbud, men det blev simpelthen trodset ved at folk gik på gaden over hele landet imod den forhadte arbejdsreform og kunne i løbet af kort tid ikke gennemføres.

Fortsat undtagelsestilstand med vilkårlige ransagninger og optrapning af kontrol og tilstedeværelse af bevæbnede korps i gaderne vil kun optrappe volden og en eventuel radikalisering i retning af islamisme. Unge muslimer vil blive yderligere mistænkeliggjort.

Ved drabet på den katolske præst var gerningsmanden en ung kriminel, der var under politiets kontrol og udstyret med fodlænker. Alligevel kunne han gennemføre drabet. Hvor meget mere kontrol kan der laves? Det står skåret ud i pap, at kontrol ikke løser problemerne. I stedet fremmer det voldsudøvelse og frygt.

Dagen før attentatet i Nice talte Hollande om at ophæve undtagelsestilstanden ‘for demokratiets skyld’. Der gik ikke mange timer før den i stedet blev forlænget med yderligere 6 måneder.

Terrorangreb og andre former for voldsudøvelse bliver udnyttet til stramninger af lovgivningen i retning af mere kontrol, overvågning og indskrænkning i demokratiet i et land med en skærpet situation i klassekampen, hvor der kæmpes mod nye EU-reformer. Ligesom det er påskud for nye invasioner og krige.

”Alle midler skal tages i brug mod terrorister” udtaler Hollande og tilføjede, ”at krigen vil blive lang, både her og i udlandet”.

Læs mere om den amerikanske øvelse i nedkæmpelse af opstand – Jade Helm

Se også

Frankrig: Over en million demonstrerer og aktionerer mod arbejdsreformen
KPnet 14. juni 2016

Fælles militær- og politistyrke: På vej mod politistat EU
KPnet 4. juli 2014

 

 

 

KPnet 29. juli 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater