Ny britisk premierminister: En studehandel med EU om Brexit forberedes

Den britiske regeringskrise efter det folkelige Nej til Camerons og EU’s plan for britisk forbliven i EU finder en uventet hurtig løsning. I stedet for en langstrakt valgprocedure internt i det konservative regeringsparti frem til september indsættes en ny premierminister efter David Cameron allerede i morgen, onsdag den 13. juli.

theresamay_downing_streetIndenrigsminister Theresa May, der støttede Camerons kampagne for at UK skulle blive i EU, bliver den ny britiske regeringschef.

Det blev en realitet, efter at Andrea Leadsom – den ene af de to tilbageværende kandidater til formandsposten i det konservative britiske regeringsparti efter den første runde i valgproceduren – overraskende meddelte, at hun trak sig ud af ræset.

I stedet for at gennemføre et valg mellem Theresa May og en anden, blev valgproceduren indstillet, og May kåret som ny parti- og statsleder.

David Cameron meddelte efter hans tabte folkeafstemníng,  at han ville fungere videre som premierminister til valghandlingen omkring hans afløser var afsluttet. Nu bliver hans exit meget hurtigere. Han er historie fra i morgen.

Den uventede fremrykning af en ny politikers indtog i Downing Street skyldes utvivlsom kravet fra EU-eliten om, at proceduren om den britiske udtræden skal iværksættes med det samme og ikke kan vente til engang i efteråret.

EU-tilhængeren Theresa May har erklæret at ’Brexit er Brexit’. Som den britiske overklasses udvalgte og uvalgte repræsentant skal May indgå en ny aftale med EU om forholdet mellem EU og UK. Især forventes hun at sikre maksimal adgang for UK til det indre marked i EU.

Der lægges med andre ord op til en studehandel. En form for ‘Brexit Light’. Og det vil være en studehandel på arbejdernes bekostning, der ikke betyder det ønskede opgør med den nyliberale EU-politik, som flertallets valg af Brexit er udtryk for.

I udtalelsen om den politiske situation i og omkring EU efter Brexit fra Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer CIPOML hedder det herom:

”I UK må arbejderbevægelsen og de progressive og revolutionære kræfter rejse sig for at bremse planerne fra forskellige af borgerskabets fraktioner om at eliminere resultatet af folkeafstemningen eller påtvinge flere nyliberale tiltag, om vilde angreb på immigranterne og om at vælte byrderne over på arbejderne i sammenhæng med en Brexit-aftale med EU.”

Se
Efter ‘Brexit’: Kampen mod monopolernes ‘Forende Europa’ må forstærkes
KPnet 12. juli 2016

EU-eliten og den herskende klasse i UK er i fuld gang med at omgøre det britiske Nej. Det er den virkelige årsag til den fremrykkede udskiftning af premierministeren.

Der er varslet en protest i forbindelse med beboerskiftet i Downing Street. Brexit-bevægelsen Invoke Article 50 now kræver at proceduren for britisk udtræden straks iværksættes. Theresa May har tidligere udtalt, at det kan vente til næste år.

Samtidig gøres der forsøg på at få lavet en omafstemning. Dette krav skal debatteres i parlamentet den 5. september.

Se også

Theresa May, the new PM, is a grave threat to freedom
Blair Spowart, spiked-online 11. juli 2016

Mayday! Mayday!
Morning Star 11. juli 2016

Politiske rystelser efter Brexit-afstemning
KPnet 26. juni 2016


KPnet 12. juli 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater