NATO truer med krig i Europa: Initiativet Stop Terrorkrigen ændrer navn til Stop Terrorkrigen – Ud af NATO

Antikrigsinitiativet Stop Terrorkrigen tager konsekvensen af NATO-alliancens nye afgørende fokus på det europæiske kontinent og dens ny kolde krig her. Kampen mod NATO må sættes i centrum for fredskampen i Danmark og Norden, konstaterer det. Derfor ændrer det nu også sit navn for at understrege dette fokus.

stop_global_warKrigsalliancen NATO har med topmødet i Warszawa den 8. og 9. juli 2016 taget nye skridt til at optrappe konfrontation og spændinger i Europa med en forceret oprustning af medlemslandene, konstaterer Stop Terrorkrigen:

En ny kold krig er i gang. I fokus står krigsforberedelser mod Rusland. EU – Den eruopæiske Union – baserer nu sin globale strategi på et snævert strategisk militært samarbejde med NATO.

Den såkaldte krig mod terror indledtes efter 11. september 2001 og forsætter uden ophør med USA og NATO som hovedkraft. Den indledtes med invasionen af Afghanistan og fortsatte med den kriminelle krig mod Irak, mod Libyen, i Syrien og mange andre steder. Formålet: At fremprovokere regimeskift og sikre Vestens strategiske kontrol med landene. De negative følger har været enorme.

Disse udviklinger får antikrigsinitiativet Stop Terrorkrigen til fremover at sætte endnu større fokus på den farlige situation på det europæiske kontinent og ikke mindst på oprustningen i Norden.

Danmark spiller en central rolle for NATOs nordflanke og en væsentlig rolle i militariseringen og oprustningen af EU.

I en udtalelse fra initiativet hedder det blandt andet:

Danmark har besluttet at købe superavancerede Joint Strike Fighter krigsfly – og optrapper evne til at føre krig i cyperspace, militarisering af Arktis og Grønland og en ny aggressiv rolle i de baltiske lande på grænsen til Rusland med kampfly og soldater. Den nuværende danske statsminister Lars Løkke Rasmussen mener ligesom forgængeren Anders Fogh Rasmussen, at Danmark skal stille op hver gang NATO kalder.

Det betyder også, at Danmark udover at indgå i den dyreste våbenhandel nogensinde med købet af nye F35 kampfly vil sigte mod et årligt krigsbudget på 2 pct. af BNP: Oprustning på bekostning af velfærd.

På denne baggrund ændrer initiativet sit navn til Stop Terrorkrigen – Ud af NATO.

Det opfordrer den danske krigsmodstand, EU-modstanderne og alle progressive kræfter til at være med til at udvikle en kamp for et selvstændigt, alliancefrit og neutralt Danmark – og et tilsvarende Norden. Imod både EU og NATO – to reaktionære, imperialistiske og krigsførende alliancer i snævert samarbejde.

Initiativet Stor Terrorkrigen startede under navnet Nej til krig og terror som en landsdækkende bevægelse mod Afghanistan-krigen og den danske krigsdeltagelse. Det har siden været aktiv i organiseringen af modstanden mod Irak-krigen i 2003 og senere, mod Libyen-krigen i 2011, mod undergravningen og krigstruslerne mod Syrien osv.

På hjemmesiden www.stopterrorkrigen.dk findes en udførlig dokumentation af den danske krigsmodstands aktiviteter og aktioner siden 2001 – og samtidig en lang række analyser og dokumenter fra den danske og internationale antikrigsbevægelse.

Følg Stop Terrorkrigen – Ud af NATO på facebook

Se også dette vigtige dokument fra den danske krigsmodstand

Udtalelse fra fredskonferencen 28.-29. september 2002

 

KPnet 10. juli 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater