Saudiarabien: Kriminelt regime troner i FNs menneskerettighedsråd

Saudiarabien er en brutal og undertrykkende fascistisk diktaturstat, nok den værste i verden. Det enevældige kongehus fører krig mod sin egen befolkning som nægtes alle demokratiske rettigheder – og fører samtidig en folkemorderisk krig mod nabolandet Yemen. Det sker ustraffet, for Saudiarabien er Vestens nærmeste arabiske allierede og holdes kun oppe af støtten fra krigspartnerne USA, UK og  Danmark.

saudiarabien_halshuggede_ligHovedløse halshuggede lig af politiske fanger m.fl. stilles til offentlig beskuelse i Saudiarabien – men det må ikke filmes

DRs Horisont har den 4. juli vist en fremragende dokumentarfilm fra landet, hvor der er forbudt af filme. Et britisk TV-hold fra ITV optog med skjulte kameraer og har desuden materiale med fra saudiske aktivister, optaget undre trussel om dødsstraf for terrorvirksomhed.

Filmen giver et rystende billede fra et land, som burde isoleres og udstødes internationalt som et fascistisk terrorregime. Det styrer landet med en særlig udgave af radikal islamisme (wahabisme), som opfordrer til krig mod og udryddelse af alle ’vantro’, indbefattet andre islamiske trosretninger.

Al Qaedas og Islamisk Stats ideologi er ikke til at skelne fra den saudiske statsreligion, som har realiseret ’kalifatet’ og sharia-love.

Filmen er virkelig et syn værd.

Se den her hos DR Sommerhorisont
Saudiarabien bag facaden

Vil man bekæmpe islamistisk terrorisme – og det erklærer alle de danske krigspartier og tilhængere af den amerikansk anførte ‘krig mod terror’  er den saudiske konge og kongefamilie det mest oplagte mål.

Men i stedet valfarter statsledere og kronede hoveder fra Vesten til Saudiarabien, der forsynes med det mest avancerede militære isenkram, mens deres torturbødler og politi uddannes i UK som allierede i ’kampen mod terror’.

Når det gælder militærudgifter per indbygger, indtager Saudi-Arabien en suveræn førsteplads. Med sine 32 millioner indbyggere bruger oliediktaturet ifølge SIPRIs tal 2.715 dollar per indbygger.

Fuldstændig grotesk er Saudiarabien, hvor al kritik af regimet er forbudt og stemples og straffes som terror, medlem af FNs menneskerettighedsråd i stedet for at være på anklagebænken for massive og permanente menneskeretsrænkelser.

Menneskerettighedsorganisationerne Amnesty International og Human Rights Watch har netop udsendt en opfordring til FNs generalforsamling om at suspendere Saudiarabien fra menneskerettighedsrådet.

De siger blandt andet:

”Saudi-Arabien har begået grove og systematiske krænkelser af menneskerettighederne og udnyttet sin position i FN’s Menneskerettighedsråd til at blokere for undersøgelser af krigsforbrydelser. Derfor opfordrer verdens to største menneskerettighedsorganisationer, Amnesty International og Human Rights Watch, til, at FN’s generalforsamling suspenderer Saudi-Arabiens rettigheder som medlem af menneskerettighedsrådet, indtil Saudi-Arabien indstiller de ulovlige bombardementer i Yemen, og angrebene er undersøgt til bunds.”

Se hele udtalelsen her
FN skal suspendere Saudi-Arabien fra FN’s Menneskerettighedsråd på grund af grove og systematiske krænkelser af menneskerettighederne

Danmark holder også hånden over regimet. Alle krigspartierne er glade for partnerskabet. Ingen kræver stop for våbensalg og brud med Saudiarabien og det kriminelle kongediktatur og en politik for dets internationale isolation og udstødelse. Heller ikke Dansk Folkeparti, der har slået sig op som stærkt ’islamkritisk’  undslår sig for alliancen med det mest ondskabsfulde og forbryderiske islamistiske regime, der findes.

I begyndelsen af året gennemførte den danske elite med kongehuset i spidsen for  Dansk Erhverv, Dansk Industri, Håndværksrådet samt Landbrug og Fødevarer et større fremstød for at knytte endnu tættere forbindelser med kongedømmet.

Saudi-Arabien fejerede nytåret ved at halshugge 49 kritikere.

Se også

Terrorens bagmænd: Bag om IS og ‘oprøret’ i Syrien
KPnet 24. marts 2016

Holland forbyder våben til Saudiarabien og dets krig mod Yemen
KPnet 17. marts 2016

KPnet 5. juli 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater