Krav om tysk folkeafstemning om EU – Af Arbeit-Zukunft

De tyske marxist-leninister i Arbeit-Zukunft har længe kæmpet for at få Tyskland ud af EU. De kræver efter Brexit,  at der også i Tyskland holdes en folkeafstemning om medlemskab. Det er et krav, som de tyske venstrekræfter ellers er meget stille om. Arbeit-Zukunfts opråb distribueres  som flyveblade rundtom i landet. Her gengives den første del.

az_abstiummung_euBrexit-lejren i Storbritannien har sejret med knap 52 %. Udtræden af EU står for døren. Det er en rungende lussing til bosserne i EU. De befinder sig nu i deres vanskeligste krise. Ingen – hverken Merkel eller Gabriel, hverken Hollande eller Juncker, hverken Schulz eller Steinmeier har nogen udvej.

Mere endnu: EU trues af disintegration. I mange EU-lande mødes Bruxelles’ politik med had og vrede. Der rejses krav om flere afstemninger om EU.

Og det er godt, selvom det kan være svært at sige dette, fordi initiativer hertil mest kommer fra højrekræfter, chauvinister og fascister. Kommunister, venstrekræfter og fagligt aktive kan imidlertid ikke blive ved med at trykke sig. De må tage stilling.

For én ting står klart: Som ingen anden samfundsklasse har arbejderne, arbejdsløse, men også talrige bønder – kort sagt dem der er gjort fattige af den nyliberale EU-politik – sluttet sig til et Nej til EU. Er vi arbejdernes parti eller ej?

EU er arbejdernes og de ansattes fjende! Det er en kapitalistisk magt programmeret til lønnedskæring, job-killing og sikring af maksimalprofit. I Grækenland, Spanien, Portugal er der en social katastrofesituation, som EU bærer ansvaret for med sin politik. Og her er Berlin, Merkel, Schäuble, Gabriel og Steinmeier hovedaktører, selvom de ikke er helt alene.

EU’s Lissabon-traktat rummet er såkaldt socialt charter, som ikke er det papir værd, det er skrevet på. Hvad det siger om arbejderrettigheder, om solidaritet, om forbud mod diskriminering bliver i hver eneste krise igen og igen skrottet og smidt i skraldespanden! Det har Grækenland demonstreret: Der blev overenskomstaftaler, love og sociale standarder revet over.

Hvem kan undre sig over, at arbejderne så massivt tager stilling imod EU? Men alle impulser fra venstrekræfterne i den retning savnes. Så disse overtages præcis af højre og fascister.

Arbeit-Zukunft er medlem af CIPOML – Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer.

Læs hele opråbet på tysk her

Abstimmung über EU jetzt!
Arbeit-Zukunft 25. juni 2016

Se også

De europæiske marxister-leninister støtter ’Brexit’ og vil stoppe TTIP
KPnet 15. maj 2016

DiEM 25 og PlanB: Redningsplanker for det kriseramte EU-projekt
KPnet 10. februar 2016

KPnet 29. juni 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater