De europæiske marxister-leninister støtter ’Brexit’ og vil stoppe TTIP

Klassekampen skærpes i Europa, både indenfor og udenfor EU. Kapitalens offensiv intensiveres. Samtidig vokser modstanden mod EU og monopolernes politik overalt.
De europæiske marxist-leninister støtter ‘Brexit’ og ser en mulighed for at stoppe TTIP.

manifestation-contre-la-loi-travail-a-paris_12052016Demonstration i Paris 13. maj 2016 mod arbejdsmarkedsreformen, som er på vej til vedtagelse i senatet

De franske arbejdere og unge er gået på gaden i hundredtusindvis mod ’socialisten’ Hollandes forhadte arbejdsmarkedsreform til fordel for arbejdsgiverne, der vil gøre det lettere at fyre og helt undergraver den tilkæmpede 35-timers arbejdsuge.

I Grækenland gennemførtes den 6-8. maj en omfattende 3 dages generalstrejke i protest mod en ny EU-dikteret reformrunde med pensionsforringelser og skatteforhøjelser, gennemført af Syriza-regeringen.

Sådan ser det ud i land efter land: Angrebene på arbejderklassens og den brede befolknings rettigheder forstærkes af de herskende og deres regeringer. Klassekampene skærpes.

Det kunne de europæiske marxist-leninister fra lande både i og uden for EU konstatere på deres årlige regionale møde, der blev afholdt i Tyskland i første halvdel af maj. Blandt deltagerne var Arbejderpartiet Kommunisterne fra Danmark og de øvrige europæiske medlemmer af Den internationale konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer CIPOML, den kommunistiske verdensbevægelse, der blev grundlagt i Quito, Ecuador, i 1994.

Erklæringen fra mødet opfordrer til at styrke kampen mod kapitaloffensiven og de arbejdernes tilkæmpede rettigheder og der advares mod politistatsudviklingen i mange lande.

Støtte til Brexit

I modsætning til det venstrereformistiske Europæisk Venstreparti, et fælles EU-parti, som tror det er muligt at reformere EU til noget godt – og som bl.a. det græske Syriza, det spanske Podemos, det tyske Linke og danske Enhedslisten er medlemmer af – kæmper de europæiske marxister-leninister konsekvent mod monopolernes EU.

Det hedder herom i erklæringen fra mødet:

‘Modstanden mod EU vokser i Danmark og Holland, hvor der er afholdt folkeafstemninger om EU-spørgsmål. Der og alle steder bliver afvisningen af EU stærkere og bliver en flertalsstrømning i befolkningerne, især blandt arbejderne og de brede folkelige lag. Den næste lejlighed bliver folkeafstemningen i UK, hvor udsigten til en ‘Brexit’ (engelsk udtræden) er konkret og opvækker vrede hos finansoligarkiet, hos lederne af højrepartier og de socialdemokratiske partier, de store virksomhedsejere og de andre landes ledere, der støtter EU, og selv hos Obama, der har interveneret til fordel for at UK forbliver medlem af EU.

Vi støtter uden forbehold den og progressive kræfter, som fører kampagne for ‘Brexit’. Hvis den bliver besluttet, vil det skabe en ny politisk situation, hvor EUs politiske krise forstærkes, og den vil stimulere modstanden mod EU i andre lande.
Vi støtter kraftigt folkenes ret til at trække sig ud af EU. Vi støtter folkene, som kræver folkeafstemninger for at trække sig ud af EU.’

Marxist-leninisterne har ikke nogen forhåbninger eller illusioner om et andet, forbedret og reformeret EU, et progressivt EU til gavn for folkene. Det er og bliver monopolernes og den herskende klasses projekt.

TTIP kan stoppes!

Der har været store demonstrationer mod de hemmelige forhandlinger mellem EU og USA om TTIP-aftalen og andre såkaldte handelsaftaler. Ikke mindst i Tyskland, hvor senest præsident Obama blev mødt af 90.000 demonstranter, da han besøgte Hannover.

Disse traktater, der sigter mod at privatisere alting, er farlige for arbejderne og folkene, siger de europæiske marxist-leninister, som konstaterer at det er fuldt ud muligt at få dem taget af bordet.

Som det hedder i erklæringen:

’Kæmpemæssige demonstrationer har udviklet sig under den sidste runde af disse forhandlinger. Intet er endnu afgjort: En sejr for den folkelige bevægelse er i syne. Vi må forstærke mobiliseringen for at stoppe forhandlingerne, for at få dem til at slå fejl.’

Deltagerne var udover APK det franske PCOF, det spanske PCE(m-l), græske Anasintaxi, ML-gruppen Revolusjon Norge, Tyrkiets Arbejderparti EMEP, Kommunistisk Platform, Italien og Arbeit-Zukunft, Tyskland.

Læs hele erklæringen her
Styrk modstanden mod kapitaloffensiv, reaktion og krig

Se også

Manifest 1. maj 2016: CIPOML
KPnet 30. april 2016

Obama i Europa: Afslut TTIP, øg oprustningen og bliv i EU!
KPnet 27. april 2016

DiEM 25 og PlanB: Redningsplanker for det kriseramte EU-projekt
KPnet 10. februar 2016

Introduktion til CIPOML: Verdensbevægelse og globalt forum for revolution og socialisme
KPnet 7. november 2014

KPnet 15. maj 2016

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater