Trojkaen klar nye ”arbejdsmarkedsreformer” i Grækenland: Et ”eldorado” af billig arbejdskraft

Trojkaen er klar til nye angreb på græske fagforeninger. Den stiller  ti krav til ”arbejdsmarkedsreformer” i Grækenland, som vil føre til et ”eldorado” af billig arbejdskraft

Af EU fagligt netværk / Fagbevægelsen mod Unionen

Athengeneralstrejke_thumb
Til oktober skal den græske regering levere igen, når dens reformer skal til eksamen hos Trojkaen (EU, ECB og IMF). Ifølge aftalen med kreditorerne, skal Grækenland inden da have gennemført en række reformer, som sætter de faglige rettigheder under nyt pres.

Blandt kravene er en helt ”ny opfindelse”: Et enkelt minimums lønsystem, som ”vil legaliser slaveriet i Grækenland”, mener den græske nyhedsside, keeptalkinggreece, som ikke er i tvivl om, at det den internationale valutafond IMF, som står bag opfindelsen.

Ideen er simpel, et lønsystem, hvor en arbejder kan se frem til den samme løn i hele sin arbejdstid, måske endda en løn på niveau på den lovfæstede mindsteløn.

Forslaget, som bryder med alle tilkæmpede faglige rettigheder, og som gør det umuligt at skaffe sig en levevej, er blot en del af den lange liste af krav, som Trojkaen vil forlange gennemfør, inden oktober og næste eksamination af den græske regering, skriver keeptalkinggreece.

Og selvom IMF endnu ikke har besluttet om de vil deltage i den fortsatte ”hjælpepakke” til landet, så bærer de krævede reformer tydeligvis valutafondens signatur: Nedskæringer og konkurrencekoncepter.

Selvom nogle af reformerne allerede blev vedtaget af den borgerlige regering det socialdemokratiske Pasok i 2013, så er der også spor tilbage til Tyskland i den nye pakke skriver, arbejdsmarkedsreformer betyder for Trojkaen: lønnedgang, afskaffelse af godtgørelser og kollektive overenskomster, skriver keeptalkinggreece.

Det er ”Foreningen til forsvar for faglige rettigheder og velfærd”,  ENYPEKK som har offentliggjort Trojkaens krav.

Pakken er det mest ekstreme indgreb Grækenland hidtil har stået overfor, og det vil omdanne det græske arbejdsmarked til et eldorado for billig arbejdskraft, mener formanden for ENYPEKK, Alexis Mitropoulos, som er arbejdsmarkedsjurist og tidligere parlamentsmedlem for regeringspartiet SYRIZA.

Se hele artiklen hos EU-fagligt netværk/Fagbevægelsen mod Unionen

Trojka klar til nye angreb på græske fagforeninger

Se også

IMF, Germany to legalize Slavery in Greece with “single minimum wage system”
keeptalkinggreece

Frankrig: Over en million demonstrerer og aktionerer mod arbejdsreformen
KPnet 14. juni 2016

Grækenland indgår aftale: EU skal diktere arbejdsmarkedspolitikken
KPnet 18. august 2015

 

KPnet 19. juni 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater