’Værtslandsaftalen’: En trist dag for Sverige. En trist dag for Norden. En trist dag for freden.

Pressemeddelelse
Stopp Nato, Norge

Nato_organized_crime

Næsten uden offentlig debat har Riksdagen den 25. maj 2016 ofret den århundredlange svenske neutralitetspolitik ved at tilslutte sig Værtslandaftalen med NATO. Folkelige protestdemonstrationer og 41.300 underskrifter er fejet til side af Riksdagen.

Aftalen indebærer at Sverige kan blive værtsland for aggressive NATO-øvelser i fredstid, og at den svenske regering kan tillade NATO-invasion ved krise eller konflikt. Sverige vil uundgåeligt blive direkte involveret i NATOs oprustning og aggressive provokationslinje mod Rusland. Store flådeøvelser i Østersøen vil øge faren for konfrontation og krig.

«Sveriges knæfald for NATO kan betyde afslutningen på Norden som en fredelig region.»

Dette er ikke bare trist for Sverige, det fremskynder rustningskapløbet og krigsfaren i hele Europa. Et alliancefrit Sverige har været en stabiliserende faktor i Nord-Europa. Det svenske knæfald for NATO kan nu betyde afslutningen på Norden som en fredelig region.

NATO og USA har længe haft som mål, at Sverige og Finland skal presses ind i militæralliancen. Regeringerne i Danmark og Norge har villigt ladet sig bruge i dette rådne spil. Udnævnelserne af generalsekretærerne Anders Fogh Rasmussen og Jens Stoltenberg har været led i en strategi for at presse og smøre svenskerne og finnerne.

Stopp NATO advarer vort svenske broderfolk mod følgerne af at blive en underafdeling af NATO og USA. Hvis målet er tryghed og fredelig sameksistens i Norden, er NATO en opskrift på det modsatte. NATO har gjort Norge til et opmarchområde for USAs atomstrategi og til en spioncentral i nordområderne. Norge har i realiteten ingen egen udenrigs- og sikkerhedspolitik. Norske specialstyrker bliver sat ind i aggressive militæroperationer mod folk og stater som aldrig har truet vort land – som i Afghanistan, Libyen og nu i Syrien. Den norske velfærd bliver reduceret, mens voree skattepenge går til en hæmningsløs oprustning af offensivt krigsmateriel fordi NATO kræver det.

Det svenske folks bedste bidrag til freden er at forsvare landets neutralitet og suverænitet til det sidste. Det norske folks bedste bidrag til et fredeligr Norden er at få Norge ud af krigsalliancen NATO.

Stopp NATO 25. maj 2016.


Initiativer mod NATO er ved at vokse frem i de nordiske lande – se hjemmesiderne

Stopp NATO Norge: Grundlag

Nej till NATO –  Bevara alliansfriheten (Sverige)


Se også

Amerikanske oprustningsplaner for NATOs nordflanke: Nordisk følgagtighed og folkelig modstand
KPnet 26. maj 2016

Amerikansk-Nordisk topmøde: Øget oprustning af Norden og konfrontationspolitik overfor Rusland
KPnet 14. maj 2016

 

KPnet 31. maj 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater