APKs formand Dorte Grenaa: Kampflykøb øger faren for inddragelse i atomkrig

Et flertal af danskerne er imod købet af nye kampfly og i det sidste halve år er der vokset en stærk bevægelse frem over hele landet mod Danmarkshistoriens dyreste våbenhandel. Indkøbet af F35 Joint Strike Fighter vil koste velfærd for milliarder og binder Danmark til en dødsensfarlig krigskurs. I dag demonstreres og protesteres der over hele landet for at stoppe købet. Arbejderpartiet Kommunisterne opfordrer kraftigt til at gå med i modstanden.

Ud_af_nato– Der er kun gode grunde til at protesten har vokset sig så stærk. Folk er vrede og føler dig taget ved næsen af krigspolitikerne, siger Arbejderpartiet Kommunisternes formand Dorte Grenaa.

– Det er nøjagtig de samme politikere fra skiftede regeringer og folkeringsflertal, der år ud og år ind forkynder, at der ikke er råd til noget som helst og som gennemfører den ene velfærdsnedskæring efter den anden. De kaster om sig med milliarderne, mens almindelige danskere skal spare og velfærdsniveauet sænkes.

– 10 milliarder til Goldman Sachs for Dong-aktier. Nogenlunde det samme beløb foræret til diverse skattesvindlere. Skandale på skandale. Og kampflykøbet vil blive den største af dem alle. Regeringen lyver konsekvent om tallene og underdriver dem. Det kan nemt blive over 100 milliarder.

Fredag den 27. maj protesteres og demonstreres i Aalborg, Holstebro, Viborg, Randers, Hammel, Aarhus, Silkeborg, Kolding, Esbjerg, Odense, Svendborg, Rønne og København.

– Hele processen har været en forud planlagt farce, uden en reel debat i befolkningen eller bare i folketinget. Det har hele tiden været hensigten at købe Lockheed Martins F35 Joint Strike Fighter, som har inddraget Terma og andre store danske våbenfabrikanter i projektet med det stadig ufærdige fly, konstaterer APKs formand.

– De danske krigspolitikere køber villigt katten i sækken. Ligesom de køber og går med i hver eneste krig,. USA kalder til. Købet af kampflyene skal binde Danmark til en fortsættelse af krigspolitikken.

– Hvor vil de blive sat ind? Officielt skal de afløse F16-flyene. Det vil i øjeblikket sige at de skal bombe i Irak og Syrien og patruljere over De baltiske lande og Østersøen, umiddelbart op til den russiske grænse. Mulige atomfly få minutter fra Petersborg – det er en opskrift på konfrontation og eskalation.

Dorte Grenaa opfordrer til at fortsætte og forstærke protesterne:
– Modstanden må følge købet helt til dørs. Også efter aktionsdagen den 27. maj. Det er ikke for sent at bremse det, men det fordrer en bevægelse, der vokser sig stærkere endnu. Danskerne vil have velfærd til alle, og ikke krig og kampfly. De politikere der har råd til det sidste, men ikke det første, skal ud af vagten!

Se også

Amerikanske oprustningsplaner for NATOs nordflanke: Nordisk følgagtighed og folkelig modstand
KPnet 26. maj 2016

 

KPnet 27. maj 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater